
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi | |
170 g g | Unt Unt | |
75 g g | Zahar Zahar | |
75 g g | Unt Unt | |
397 g g | Lapte condensat Lapte condensat | |
3 bucati bucata | Banane Banana | |
400 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
30 g g | Nuci pecan Nuci pecan | |
Ciocolata neagra Ciocolata neagra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBanoffee, tarta cu banane si caramel
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pune biscuitii digestivi intr-un chopper. Marunteste-i bine si apoi pune-i intr-un bol mare. Topeste untul si adauga-l si pe el in bol. Amesteca totul foarte bine pana obtii un aluat nisipos si umed.
Pregateste o tava (cu pereti inalti) pentru tarta. Adauga amestecul de biscuiti cu unt in tava, distribuind in mod egal, ca baza a desertului. Baga la frigider pana te ocupi de caramel.
Pasul 2
Pune un vas pe foc si adauga zaharul si untul. Lasa sa se topeasca untul, amestecand continuu pana se omogenizeaza.
Cand s-a omogenizat totul si caramelul a devenit dens, adauga laptele condensat. Se lasa la fiert cateva minute, amestecand continuu, pana se obtine o crema densa si omogena.
Transfer-o apoi intr-un bol, las-o sa se tempereze putin si incepi sa asamblezi tarta.
Pasul 3
Curata bananele si taie-le in felii.
Scoate coaja de tarta de la frigider, adauga caramelul si intinde-l pe toata suprafata cu ajutorul unei spatule. Adauga si feliile de banana distribuindu-le si pe ele pe toata suprafata. Baga din nou tarta la frigider.
Inainte de a bate frisca, pregateste nucile pecan.
Pune o tigaie pe foc, adauga nucile pecan si rumeneste-le cateva minute. Apoi scoate-le si taie-le in jumatati.
Bate smantana pentru frisca si apoi incepi sa asamblezi tarta.
Scoate tarta din frigider, adauga frisca batuta peste stratul de banane, uniformizeaz-o cu o spatula, adauga nucile pecan rumenite si ciocolata neagra razuita.
Pune tarta la frigider pana a doua zi. Pofta buna!