meriți să fii surprins
Banoffee, tarta cu banane si caramel

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi
170 g g Unt Unt
75 g g Zahar Zahar
75 g g Unt Unt
397 g g Lapte condensat Lapte condensat
3 bucati bucata Banane Banana
400 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
30 g g Nuci pecan Nuci pecan
Ciocolata neagra Ciocolata neagra

Banoffee, tarta cu banane si caramel

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(354)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune biscuitii digestivi intr-un chopper. Marunteste-i bine si apoi pune-i intr-un bol mare. Topeste untul si adauga-l si pe el in bol. Amesteca totul foarte bine pana obtii un aluat nisipos si umed.

Pregateste o tava (cu pereti inalti) pentru tarta. Adauga amestecul de biscuiti cu unt in tava, distribuind in mod egal, ca baza a desertului. Baga la frigider pana te ocupi de caramel.

Pasul 2

Pune un vas pe foc si adauga zaharul si untul. Lasa sa se topeasca untul, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Cand s-a omogenizat totul si caramelul a devenit dens, adauga laptele condensat. Se lasa la fiert cateva minute, amestecand continuu, pana se obtine o crema densa si omogena.

Transfer-o apoi intr-un bol, las-o sa se tempereze putin si incepi sa asamblezi tarta.

Pasul 3

Curata bananele si taie-le in felii.

Scoate coaja de tarta de la frigider, adauga caramelul si intinde-l pe toata suprafata cu ajutorul unei spatule. Adauga si feliile de banana distribuindu-le si pe ele pe toata suprafata.  Baga din nou tarta la frigider.

Inainte de a bate frisca, pregateste nucile pecan.

Pune o tigaie pe foc, adauga nucile pecan si rumeneste-le cateva minute. Apoi scoate-le si taie-le in jumatati.

Bate smantana pentru frisca si apoi incepi sa asamblezi tarta.

Scoate tarta din frigider, adauga frisca batuta peste stratul de banane, uniformizeaz-o cu o spatula, adauga nucile pecan rumenite si ciocolata neagra razuita.

Pune tarta la frigider pana a doua zi. Pofta buna!

Banoffee, tarta cu banane si caramel
40 min

Banoffee, tarta cu banane si caramel

Ingrediente

Biscuiti digestivi
400 g
Unt
170 g
Zahar
75 g
Unt
75 g
Lapte condensat
397 g
Banana
3 bucata
Frisca lichida
400 ml
Zahar vanilat
1 plic
Nuci pecan
30 g
Ciocolata neagra
Banoffee, tarta cu banane si caramel
10 min

Pasul 1

Blat pentru tarta

Pune biscuitii digestivi intr-un chopper. Marunteste-i bine si apoi pune-i intr-un bol mare. Topeste untul si adauga-l si pe el in bol. Amesteca totul foarte bine pana obtii un aluat nisipos si umed.

Pregateste o tava (cu pereti inalti) pentru tarta. Adauga amestecul de biscuiti cu unt in tava, distribuind in mod egal, ca baza a desertului. Baga la frigider pana te ocupi de caramel.

Biscuiti digestivi: 400 g
Unt: 170 g
Banoffee, tarta cu banane si caramel
15 min

Pasul 2

Caramel pentru tarta

Pune un vas pe foc si adauga zaharul si untul. Lasa sa se topeasca untul, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Cand s-a omogenizat totul si caramelul a devenit dens, adauga laptele condensat. Se lasa la fiert cateva minute, amestecand continuu, pana se obtine o crema densa si omogena.

Transfer-o apoi intr-un bol, las-o sa se tempereze putin si incepi sa asamblezi tarta.

Zahar: 75 g
Unt: 75 g
Lapte condensat: 397 g
Banoffee, tarta cu banane si caramel
15 min

Pasul 3

Asamblare tarta cu banane si caramel

Curata bananele si taie-le in felii.

Scoate coaja de tarta de la frigider, adauga caramelul si intinde-l pe toata suprafata cu ajutorul unei spatule. Adauga si feliile de banana distribuindu-le si pe ele pe toata suprafata.  Baga din nou tarta la frigider.

Inainte de a bate frisca, pregateste nucile pecan.

Pune o tigaie pe foc, adauga nucile pecan si rumeneste-le cateva minute. Apoi scoate-le si taie-le in jumatati.

Bate smantana pentru frisca si apoi incepi sa asamblezi tarta.

Scoate tarta din frigider, adauga frisca batuta peste stratul de banane, uniformizeaz-o cu o spatula, adauga nucile pecan rumenite si ciocolata neagra razuita.

Pune tarta la frigider pana a doua zi. Pofta buna!

Banana: 3 bucata
Frisca lichida: 400 ml
Zahar vanilat: 1 plic
Nuci pecan: 30 g
Ciocolata neagra
Banoffee, tarta cu banane si caramel

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3