Tarta cu lamaie

Tarta cu lamaie
DificultateMedie
Timp de gatire1:30 h

Mod de preparare

    Puneti intr-un bol untul care este rece, adaugati faina si amestecati bine pana obtineti un aluat nisipos. Apoi, puneti oul, apa, zaharul si bicarbonatul de sodiu si amestecati bine pana obtineti un aluat pe care il modelati sub forma unei bile. Inveliti bila in folie de plastic si o bagati la frigider pentru 20 minute.

    Intre timp, pregatiti umplutura. Intr-un bol, adaugati ouale si zaharul si, cu ajutorul unui tel amestecati bine totul. Adaugati frisca lichida, sucul de lamaie si coja de lamaie. Amestecati din nou. Puneti amestecul obtinut la frigider pana pregatiti crusta.

    Pe un blat de lucru, presarat cu faina, intindeti aluatul si apoi in puneti in tava unsa cu unt. Intepati cu furculita si apoi puneti hartie de copt si boabe de fasole sau naut sau orez si bagati la cuptor la 180°C timp de 15 minute. Dupa 15 minute, inlaturam hartia de copt si boabele de fasole si adaugam umplutura. Bagam din nou la cuptor, la 180°C pentru 45 minute.

    Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar, ornam cu frunze de menta si servim. Pofta buna!