
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
crusta
300 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
125 g g | Unt
Unt (rece) | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
1 varfuri varf | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | |
80 g g | Zahar Zahar | |
30 ml ml | Apa Apa |
umplutura
6 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Zahar Zahar | |
175 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
2 bucati bucata | Coaja de lamaie Coaja de lamaie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTarta cu lamaie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol untul care este rece, adaugati faina si amestecati bine pana obtineti un aluat nisipos. Apoi, puneti oul, apa, zaharul si bicarbonatul de sodiu si amestecati bine pana obtineti un aluat pe care il modelati sub forma unei bile. Inveliti bila in folie de plastic si o bagati la frigider pentru 20 minute.
Intre timp, pregatiti umplutura. Intr-un bol, adaugati ouale si zaharul si, cu ajutorul unui tel amestecati bine totul. Adaugati frisca lichida, sucul de lamaie si coja de lamaie. Amestecati din nou. Puneti amestecul obtinut la frigider pana pregatiti crusta.
Pe un blat de lucru, presarat cu faina, intindeti aluatul si apoi in puneti in tava unsa cu unt. Intepati cu furculita si apoi puneti hartie de copt si boabe de fasole sau naut sau orez si bagati la cuptor la 180°C timp de 15 minute. Dupa 15 minute, inlaturam hartia de copt si boabele de fasole si adaugam umplutura. Bagam din nou la cuptor, la 180°C pentru 45 minute.
Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar, ornam cu frunze de menta si servim. Pofta buna!