meriți să fii surprins
Tarta cu ciocolata, ricotta si nuci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

330 g g Faina Faina
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
70 g g Zahar pudra Zahar pudra
30 g g Cacao Cacao
210 g g Unt Unt
15 ml ml Apa Apa
2 bucati bucata Oua Ou
240 g g Ciocolata Ciocolata
40 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
70 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 bucati bucata Oua Ou
500 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
0,5 fiole fiola Esenta de rom Esenta de rom
100 g g Miez de nuca Miez de nuca

Tarta cu ciocolata, ricotta si nuci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(53)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol, adauga faina, zaharul vanilinat, zaharul pudra, cacao si amesteca cu o spatula. Apoi adauga untul taiat cubulete (care este rece) si amesteca cu mana pana se incorporeaza untul.

Apoi adauga apa si cele 2 oua si amesteca foarte bine cu o spatula pana obtii un aluat omogen.

Pune aluatul pe o folie alimentara si baga-l la frigider pentru 30 minute.

Imparte in doua bucati: o parte pentru crusta si o parte pentru grilaj. 

Pasul 2

Cat timp sta aluatul pentru crusta la frigider, pregateste crema. 

Pune un vas la bain marie si adauga ciocolata, frisca lichida si amesteca pana se topeste ciocolata. Opreste focul si adauga zaharul pudra, ouale si omogenizeaza. Adauga ricotta, esenta de rom si nucile tocate.

Amesteca foarte bine totul si asambleaza tarta.  

Intinde  jumatatea de aluat pastrat pentru crusta si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Taie-i marginile si adauga crema de ciocolata pregatita mai devreme. 

Intinde si cealalta jumatate de aluat, formeaza fasii si apoi pune-le peste tarta, ca un grilaj. Aceste fasii de aluat trebuie sa stea la rece inainte de a le folosi la decor. 

Da tarta la cuptor, cu ventilatie, la 175°C - 180 °C, timp de o ora.

Pudreaza cu cacao inainte de servire (daca iti place). Pofta buna!

Tarta cu ciocolata, ricotta si nuci
2:00 h

Tarta cu ciocolata, ricotta si nuci

Ingrediente

Faina
330 g
Zahar vanilat
1 plic
Zahar pudra
70 g
Cacao
30 g
Unt
210 g
Apa
15 ml
Ou
2 bucata
Ciocolata
240 g
Frisca lichida
40 ml
Zahar pudra
70 g
Ou
2 bucata
Branza Ricotta
500 g
Esenta de rom
0.5 fiola
Miez de nuca
100 g
Tarta cu ciocolata, ricotta si nuci
30 min

Pasul 1

Pas 1 - Aluat pentru tarta

Intr-un bol, adauga faina, zaharul vanilinat, zaharul pudra, cacao si amesteca cu o spatula. Apoi adauga untul taiat cubulete (care este rece) si amesteca cu mana pana se incorporeaza untul.

Apoi adauga apa si cele 2 oua si amesteca foarte bine cu o spatula pana obtii un aluat omogen.

Pune aluatul pe o folie alimentara si baga-l la frigider pentru 30 minute.

Imparte in doua bucati: o parte pentru crusta si o parte pentru grilaj. 

Faina: 330 g
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar pudra: 70 g
Cacao: 30 g
Unt: 210 g
Apa: 15 ml
Ou: 2 bucata
Tarta cu ciocolata, ricotta si nuci
1:30 h

Pasul 2

Pas 2 - Crema pentru tarta

Cat timp sta aluatul pentru crusta la frigider, pregateste crema. 

Pune un vas la bain marie si adauga ciocolata, frisca lichida si amesteca pana se topeste ciocolata. Opreste focul si adauga zaharul pudra, ouale si omogenizeaza. Adauga ricotta, esenta de rom si nucile tocate.

Amesteca foarte bine totul si asambleaza tarta.  

Intinde  jumatatea de aluat pastrat pentru crusta si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Taie-i marginile si adauga crema de ciocolata pregatita mai devreme. 

Intinde si cealalta jumatate de aluat, formeaza fasii si apoi pune-le peste tarta, ca un grilaj. Aceste fasii de aluat trebuie sa stea la rece inainte de a le folosi la decor. 

Da tarta la cuptor, cu ventilatie, la 175°C - 180 °C, timp de o ora.

Pudreaza cu cacao inainte de servire (daca iti place). Pofta buna!

Ciocolata: 240 g
Frisca lichida: 40 ml
Zahar pudra: 70 g
Ou: 2 bucata
Branza Ricotta: 500 g
Esenta de rom: 0.5 fiola
Miez de nuca: 100 g
Tarta cu ciocolata, ricotta si nuci

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2