meriți să fii surprins
Tarta cu fructe si ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar Zahar
80 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
80 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
80 g g Amidon Amidon
(de porumb)
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
300 g g Ciocolata alba Ciocolata alba
100 g g Zmeura Zmeura
100 g g Afine Afine

Tarta cu fructe si ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(20)

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema: punem intr-o craticioara smantana si ciocolata alba, rupta cubulete. Le topim la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata e topita. Turnam amestecul intr-o bol, il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece minim 1 ore. In ultimele 15 minute, dam amestecul la congelator. Apoi mixam crema foarte rece cu mixerul la viteza mare, 10 minute sau pana avem o crema foarte aerata. Punem crema intr-un pos cu varf stea.

Cat timp crema sta la frigider, noi ne ocupam de blat. Pentru blat, mixam foarte bine cele doua oua, uleiul, zaharul si vanilia, pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc. Adaugam faina, amidonul, praful de copt. Amestecam pana sunt incorporate.

Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 24 cm: ungem forma cu unt si o tapetam cu faina sau folosim un spray non-stick. Turnam aluatul in forma, nivelam bine cu spatula. Batem usor tava de blat pentru a scoate excesul de aer. Coacem blatul timp de 20 min, in cuptorul incins la 180℃. Blatul este gata cand e frumos aurit si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul blatului va iesi curata).

Rasturnam blatul pe un platou si il lasam sa se raceasca foarte bine. Il decoram apoi cu crema de ciocolata si adaugam fructele.Tarta este cu atat mai buna cu cat sta mai mult la frigider si aromele se intrepatrund mai bine. O data pregatita, tarta cu fructe si ciocolata se pastreaza foarte bine 3-4 zile la frigider, desi este prea delicioasa ca sa ramana prea mult nemancata!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!

Ce trebuie sa stii despre reteta:Tarta se pregateste foarte usor, aluatul fiind gata in doar cateva minute! Din cantitatile date iese o tarta cu diametrul de 24-26 cm.Puteti coace aluatul si intr-o forma rotunda sau intr-o cratita, ambele unse cu unt si tapetate cu faina sau hartie de copt.Blatul tartei are consistenta de biscuite, fiind usor crocant. Daca doriti insa, puteti sa insiropati blatul folosind sirop din compot de fructe sau sirop de zahar ars, pe care il puteti pregati astfel: caramelizati 50g zahar intr-o craticioara. Punem zaharul la foc mic, amestecand des pana tot zaharul este topit si are o culoare aurie. Adaugam 150ml apa si o lingura esenta de rom. Zaharul se va strange, insa nu va faceti griji, continuati sa fierbeti totul pana aveti un sirop auriu. Lasam siropul sa se raceasca inainte de a-l folosi pentru a insiropa blatul.

Puteti folosi fructe proaspete sau din compot. Ideal este sa alegeti fructe acrisoare, care sa compenseze crema dulce. Sunt ideale fructele de padure, caisele, ananas, kiwi, agrise, coacaze.Pentru pregatirea retetei de Tarta cu fructe si ciocolata puteti folosi ciocolata alba, ciocolata amaruie sau ciocolata cu lapte, in functie de preferinte. Procedam la fel pentru a pregati crema, indiferent de tipul de ciocolata folosita.