meriți să fii surprins
Tarta frangipane cu fistic si afine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

110 g g Unt Unt
70 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
1 bucati bucata Oua Ou
250 g g Faina Faina
150 g g Unt Unt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
70 g g Zahar pudra Zahar pudra
3 bucati bucata Oua Ou
100 g g Fistic Fistic
(crud si nesarat)
200 g g Faina de migdale Faina de migdale
40 g g Faina Faina
120 g g Magiun de prune Magiun de prune
170 g g Afine Afine
Fistic Fistic
(crud si nesarat)

Tarta frangipane cu fistic si afine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:25 h
(10)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol, mixeaza untul (care este la temperatura camerei) cu zaharul pana se omogenizeaza.

Adauga galbenusul, oul si spumeaza pana se incorporeaza. La final adauga faina si amesteca cu o spatula, doar cat sa se omogenizeze.

Pune aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la rece minim 3 ore sau peste noapte.

Pregateste o tava de tarta tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate pe o alta hartie de copt. Presara faina pe hartia de copt, pune aluatul, presara din nou faina si intinde-l pentru a-l pune in tava.

Indeparteaza-I marginile, inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si da-l la cuptor, la 180 °C, timp de 10 minute.

Apoi, lasa crusta la racit.

Pasul 2

Apoi, pregateste crema.

Pune untul intr-un bol (untul este la temperatura camerei) si spumeaza-l impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat.

Adauga ouale si mixeaza.

Adauga fisticul (care este macinat, crud si nesarat), faina de migdale, rand pe rand, iar la final, faina.

Lasa deoparte pana la asamblare.

Pasul 3

In crusta de tarta coapta si racita, adauga un strat de magiun de prune, crema frangipane pregatita mai devreme  si afine proaspete.

Presara fistic crud si nesarat si da din nou la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 30 de minute sau pana cand devine aurie pe deasupra.

Lasa la racit inainte de a felia si servi. Pofta buna!

1 oferte

AfineAfine
Afine
28.11 - 04.12
-31%
10,99
7,49Lei
Tarta frangipane cu fistic si afine
1:25 h

Tarta frangipane cu fistic si afine

Ingrediente

Unt
110 g
Zahar pudra
70 g
Galbenus
1 bucata
Ou
1 bucata
Faina
250 g
Unt
150 g
Zahar vanilat
1 plic
Zahar pudra
70 g
Ou
3 bucata
Fistic (crud si nesarat)
100 g
Faina de migdale
200 g
Faina
40 g
Magiun de prune
120 g
Afine
170 g
Fistic (crud si nesarat)
Tarta frangipane cu fistic si afine
35 min

Pasul 1

Crusta tarta frangipane

Intr-un bol, mixeaza untul (care este la temperatura camerei) cu zaharul pana se omogenizeaza.

Adauga galbenusul, oul si spumeaza pana se incorporeaza. La final adauga faina si amesteca cu o spatula, doar cat sa se omogenizeze.

Pune aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la rece minim 3 ore sau peste noapte.

Pregateste o tava de tarta tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate pe o alta hartie de copt. Presara faina pe hartia de copt, pune aluatul, presara din nou faina si intinde-l pentru a-l pune in tava.

Indeparteaza-I marginile, inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si da-l la cuptor, la 180 °C, timp de 10 minute.

Apoi, lasa crusta la racit.

Unt: 110 g
Zahar pudra: 70 g
Galbenus: 1 bucata
Ou: 1 bucata
Faina: 250 g
Tarta frangipane cu fistic si afine
10 min

Pasul 2

Crema tarta frangipane cu fistic

Apoi, pregateste crema.

Pune untul intr-un bol (untul este la temperatura camerei) si spumeaza-l impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat.

Adauga ouale si mixeaza.

Adauga fisticul (care este macinat, crud si nesarat), faina de migdale, rand pe rand, iar la final, faina.

Lasa deoparte pana la asamblare.

Unt: 150 g
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar pudra: 70 g
Ou: 3 bucata
Fistic (crud si nesarat): 100 g
Faina de migdale: 200 g
Faina: 40 g
Tarta frangipane cu fistic si afine
40 min

Pasul 3

Asamblare tarta frangipane cu fistic si afine

In crusta de tarta coapta si racita, adauga un strat de magiun de prune, crema frangipane pregatita mai devreme  si afine proaspete.

Presara fistic crud si nesarat si da din nou la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 30 de minute sau pana cand devine aurie pe deasupra.

Lasa la racit inainte de a felia si servi. Pofta buna!

Magiun de prune: 120 g
Afine: 170 g
Fistic (crud si nesarat)
Tarta frangipane cu fistic si afine

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3