
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
110 g g | Unt Unt | ||
70 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
1 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
250 g g | Faina Faina | ||
150 g g | Unt Unt | ||
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
70 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
3 bucati bucata | Oua Ou | ||
100 g g | Fistic
Fistic (crud si nesarat) | ||
200 g g | Faina de migdale Faina de migdale | ||
40 g g | Faina Faina | ||
120 g g | Magiun de prune Magiun de prune | ||
170 g g | Afine Afine | ||
Fistic
Fistic (crud si nesarat) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta frangipane cu fistic si afine
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un bol, mixeaza untul (care este la temperatura camerei) cu zaharul pana se omogenizeaza.
Adauga galbenusul, oul si spumeaza pana se incorporeaza. La final adauga faina si amesteca cu o spatula, doar cat sa se omogenizeze.
Pune aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la rece minim 3 ore sau peste noapte.
Pregateste o tava de tarta tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate pe o alta hartie de copt. Presara faina pe hartia de copt, pune aluatul, presara din nou faina si intinde-l pentru a-l pune in tava.
Indeparteaza-I marginile, inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si da-l la cuptor, la 180 °C, timp de 10 minute.
Apoi, lasa crusta la racit.
Pasul 2
Apoi, pregateste crema.
Pune untul intr-un bol (untul este la temperatura camerei) si spumeaza-l impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat.
Adauga ouale si mixeaza.
Adauga fisticul (care este macinat, crud si nesarat), faina de migdale, rand pe rand, iar la final, faina.
Lasa deoparte pana la asamblare.
Pasul 3
In crusta de tarta coapta si racita, adauga un strat de magiun de prune, crema frangipane pregatita mai devreme si afine proaspete.
Presara fistic crud si nesarat si da din nou la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 30 de minute sau pana cand devine aurie pe deasupra.
Lasa la racit inainte de a felia si servi. Pofta buna!