
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
crusta
crema de ciocolata
200 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | ||
2 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
50 g g | Zahar Zahar | ||
100 g g | Unt Unt | ||
2 linguri lingura | Cacao Cacao | ||
200 g g | Ciocolata Ciocolata |
crema de cafea
2 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | ||
50 g g | Zahar Zahar | ||
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | ||
100 ml ml | Cafea
Cafea (espresso) | ||
5 g g | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | ||
2 bucati bucata | Albusuri Albus | ||
1 linguri lingura | Cacao Cacao |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMinitarte cu crema de cafea si ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru crusta, punem intr-un bol faina, migdalele macinate, zaharul vanilat, zaharul, cacao, untul taiat cubulete si se mixeaza foarte bine totul pana se obtine un aluat nisipos. Adaugam oul si cafeaua si mixam din nou pana se formeaza o coca. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ½ h.
Pentru crema de ciocolata, incalzim laptele cu esenta de vanilie si adaugam zaharul si untul si amestecam la foc mediu pana se topeste untul. Dupa ce s-a topit untul, adaugam si cacao si amestecam cu un tel. Punem si ciocolata si amestecam pana se topeste.
Scoatem coca, o punem pe blatul de lucru si o intindem. Decupam cercuri din coca. Le punem in formele unse cu unt si le intindem cu mana pe toata suprafata formei. Intepam cu furculita si apoi punem hartie de copt si fasole. Bagam la cuptor la 180 ° C timp de 20 de minute. Scoatem de la cuptor, indepartam fasolea si hartia de copt si le lasam la racit. Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema de ciocolata pregatita mai devreme (care s-a racit intre timp). Bagati tartele la frigider pana pregatiti crema de cafea.
Pentru crema de cafea, punem galbenusurile cu zahar intr-un bol si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam mascarpone si espresso si amestecati bine totul. Adaugam si gelatina dizolvata si mai bagam 10 minute la frigider.
Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma si adaugati si o lingura de cacao. Puneti acest amestec peste crema de mascarpone si cafea pregatita mai devreme si gata crema de cafea.
Scoateti tartele de la rece, puneti crema de cafea intr-un posh si ornati tartele si cu crema de cafea. Pudrati cu cacao si serviti alaturi de o ceasca de cafea.