meriți să fii surprins
Prajitura cu pere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Pere Para
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
125 g g Zahar Zahar
100 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
100 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
8 linguri lingura Cacao Cacao
0,5 pachete pachet Praf de copt Praf de copt
2 bucati bucata Oua Ou
4 linguri lingura Zahar Zahar
1 pachete pachet Zahar vanilat Zahar vanilat
600 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
300 ml ml Vin alb Vin alb

Prajitura cu pere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

Se bat spuma ouale, se adauga zaharul si se incorporeaza treptat laptele, pana se obtine o crema omogena.

Se adauga uleiul putin cate putin, apoi faina amestecata cu 2 linguri de cacao si praful de copt. Dupa omogenizare, se toarna intr-o forma potrivita, tapetata cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul incins timp de 40-45 minute. Perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si samburi. Se fierb timp de 15-20 minute in vin indulcit, cu 3-4 linguri de zahar si plicul de zahar vanilinat. Se scot si se lasa la racit, apoi se taie in felii de circa 2-3 cm.

Se pastreaza o parte din siropul obtinut, cu care se insiropeaza blatul. Frisca se bate cu 6 linguri de cacao si se intinde pe blatul pregatit anterior. Se adauga perele in forma petalelor unei flori.

Se pastreaza la rece cel putin o ora si jumatate, dupa care se poate servi.

Sugestie: dupa ce se scoate de la rece, se pot presara pe deasupra fulgi de ciocolata.