
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
600 g g | Pere Para | |
150 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
129 g g | Zahar Zahar | |
100 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
100 ml ml | Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit | |
8 linguri lingura | Cacao Cacao | |
0,5 pachete pachet | Praf de copt Praf de copt | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
1 pachete pachet | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
600 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
300 ml ml | Vin alb Vin alb |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu pere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se bat spuma ouale, se adauga zaharul si se incorporeaza treptat laptele, pana se obtine o crema omogena.
Se adauga uleiul putin cate putin, apoi faina amestecata cu 2 linguri de cacao si praful de copt. Dupa omogenizare, se toarna intr-o forma potrivita, tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul incins timp de 40-45 minute. Perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si samburi. Se fierb timp de 15-20 minute in vin indulcit, cu 3-4 linguri de zahar si plicul de zahar vanilinat. Se scot si se lasa la racit, apoi se taie in felii de circa 2-3 cm.
Se pastreaza o parte din siropul obtinut, cu care se insiropeaza blatul. Frisca se bate cu 6 linguri de cacao si se intinde pe blatul pregatit anterior. Se adauga perele in forma petalelor unei flori.
Se pastreaza la rece cel putin o ora si jumatate, dupa care se poate servi.
Sugestie: dupa ce se scoate de la rece, se pot presara pe deasupra fulgi de ciocolata.