meriți să fii surprins
Batoane cu lamaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Cosanzenele Gatesc
Cosanzenele Gatesc
Reteta semnata de Cosanzenele Gatesc.

Ingrediente

110 g g Unt Unt
125 g g Faina Faina
30 g g Zahar pudra Zahar pudra

crema

120 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
300 g g Zahar Zahar
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
3 bucati bucata Oua Ou
70 g g Faina Faina

decor

Zahar pudra Zahar pudra

Batoane cu lamaie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(108)

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam faina, untul la temperatura camerei, zaharul pudra si amestecam bine cu ajutorul unui mixer. Punem bilutele de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii: 25x20 cm), presam bine si intindem uniform.

Tinem aluatul la congelator pentru 15 minute si apoi il bagam direct la cuptorul preinlcazit la 180 de grade pentru 15-17 minute. Scoatem din cuptor si lasam putin la racit. 

Intre timp, pregatim crema de lamaie: radem coaja de la o lamaie si o amestecam cu zaharul. Continuam cu sucul de lamaie, ouale si faina. Amestecam bine cu mixerul si adaugam toata crema obtinuta peste aluat. Bagam din nou la cuptor pentru inca 25-30 de minute. Recomandam sa verificati tava din cand astfel incat prajitura sa nu se arda. 

Lasam sa se raceasca si, la final, decoram cu zahar pudra. Daca avem rabdare, putem lasa desertul peste noapte la frigider. 

Taiem batoanele in functie de preferinte si le savuram alaturi de oamenii dragi.

Pofta buna!