Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt si tapetati o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol amestecati faina, cacao, zaharul, praful de copt si sarea. Omogenizati totul si apoi adaugati ouale, esenta de vanilie, smantana, uleiul, apa minerala, otetul si apa fierbinte si amestecati cu o lingura pana cand aluatul este omogen.
Puneti aluatul in tava si coaceti-l timp de 45 minute sau pana cand blatul trece testul scobitorii. Apoi il scoateti si il lasati la racit.
Pentru crema de zmeura, separati albusurile de galbenusuri. Puneti pe foc galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecati pana se topeste zaharul. Apoi lasati la racit si va ocupati de albusuri.
Bateti albusurile spuma, apoi adaugati plicurile de frisca, rand pe rand si mixati. Cand s-au racit galbenusurile, adaugati cutia de mascarpone si mixati bine. Apoi amestecati cele doua creme si adaugati si gemul de zmeura. Omogenizati bine totul si bagati crema la frigider pana pregatiti crema de ciocolata si se raceste blatul.
Pentru crema de ciocolata, puneti intr-un vas faina, zahar, zahar vanilat, cacao. Amestecati usor, apoi turnati laptele si amestecati cu un tel, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Puneti pe foc si amestecati in continuu pana cand se ingroasa. Cand s-a ingrosat, adaugati si untul si omogenizati bine. Luati de pe foc, lasati la racit si incepeti sa ornati tortul.
Pentru ornare, taiati blatul in doua, puneti crema de zmeura la mijloc, apoi puneti blatul unul peste altul si acoperiti tortul cu crema de ciocolata. Ornati cu ciocolata si zmeura. Lasati-l la rece cateva ore sau peste noapte si apoi serviti.