
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
75 g g | Unt Unt | |
75 g g | Zahar Zahar | |
1 praf praf | Sare Sare | |
140 g g | Faina
Faina (550) | |
1 varfuri varf | Praf de copt Praf de copt | |
200 g g | Martipan Martipan | |
5 linguri lingura | Zahar pudra Zahar pudra | |
70 g g | Gem de caise Gem de caise | |
125 g g | Ciocolata neagra
Ciocolata neagra (fulgi ) | |
Decoratii din zahar
Decoratii din zahar (pentru decor) | ||
1 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBatoane de martipan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Taiati untul in cuburi si framantati repede cu celelalte ingrediente de aluat, adaugatila nevoie 1-2 lg de apa rece. Lasati aluatul min. 2 ore la rece. Apoi rulati-l pe putinafaina la grosimea de 4 mm si, cu o rotita de portionare, taiati-l in batoane (de cate 2½ x 6 cm). Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt inca 5-10 min. la rece.Bagati tavile la copt una langa alta in cuptorul preincalzit la 175 °C circa 12 min. pana cand biscuitii sunt crocanti si se rumenesc usor pe margine. Scoateti din cuptorsi lasati la racit pe un gratar de bucatarie.
Desfaceti martipanul si amestecati cu 2 lg de zahar pudra. Rulati in strat subtire perestul de zahar pudra si taiati cu rotita de portionare in batoane de marimeabiscuitilor. Incalziti usor dulceata, amestecand in ea. Ungeti biscuitii cu ea si atasati-le cate un baton de martipan, fixati-le usor prin apasare.Tocati dulceata si topiti-o peste o baie de apa fierbinte. Badijonati suprafatasuperioara a biscuitilor cu aceasta si garnisiti dupa preferinta cu stelute de zahar.Lasati la uscat.