meriți să fii surprins
Batoane de martipan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

75 g g Unt Unt
75 g g Zahar Zahar
1 praf praf Sare Sare
140 g g Faina Faina
(550)
1 varfuri varf Praf de copt Praf de copt
200 g g Martipan Martipan
5 linguri lingura Zahar pudra Zahar pudra
70 g g Gem de caise Gem de caise
125 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
(fulgi )
Decoratii din zahar Decoratii din zahar
(pentru decor)
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus

Batoane de martipan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(6)

Mod de preparare

Taiati untul in cuburi si framantati repede cu celelalte ingrediente de aluat, adaugatila nevoie 1-2 lg de apa rece. Lasati aluatul min. 2 ore la rece. Apoi rulati-l pe putinafaina la grosimea de 4 mm si, cu o rotita de portionare, taiati-l in batoane (de cate 2½ x 6 cm). Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt inca 5-10 min. la rece.Bagati tavile la copt una langa alta in cuptorul preincalzit la 175 °C circa 12 min. pana cand biscuitii sunt crocanti si se rumenesc usor pe margine. Scoateti din cuptorsi lasati la racit pe un gratar de bucatarie.

Desfaceti martipanul si amestecati cu 2 lg de zahar pudra. Rulati in strat subtire perestul de zahar pudra si taiati cu rotita de portionare in batoane de marimeabiscuitilor. Incalziti usor dulceata, amestecand in ea. Ungeti biscuitii cu ea si atasati-le cate un baton de martipan, fixati-le usor prin apasare.Tocati dulceata si topiti-o peste o baie de apa fierbinte. Badijonati suprafatasuperioara a biscuitilor cu aceasta si garnisiti dupa preferinta cu stelute de zahar.Lasati la uscat.

1 oferte

Sare de HimalayaSare de Himalaya
Sare de Himalaya
29.11 - 05.12
4,99Lei

Dieta

Grasime3 g Carbohidrati9 g Proteina1 g kCal68 Kilojoule287