Mod de preparare
- Taiati untul in cuburi si framantati repede cu celelalte ingrediente de aluat, adaugati la nevoie 1-2 linguri de apa rece. Lasati aluatul min. 2 ore la rece.
- Apoi rulati-l pe putina faina la grosimea de 4 mm si, cu o rotita de portionare, taiati-l in batoane (de cate 2½ x 6 cm). Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt inca 5-10 minute la rece.
- Bagati tavile la copt una langa alta in cuptorul preincalzit la 175 °C circa 12 minute pana cand biscuitii sunt crocanti si se rumenesc usor pe margine. Scoateti din cuptor si lasati la racit pe un gratar de bucatarie.
- Desfaceti martipanul si amestecati cu 2 linguri de zahar pudra. Rulati in strat subtire pe restul de zahar pudra si taiati cu rotita de portionare in batoane de marimea biscuitilor.
- Incalziti usor gemul, amestecand. Ungeti biscuitii cu el si atasati cate un baton de martipan, fixati usor prin apasare.
- Tocati ciocolata si topiti-o peste o baie de apa fierbinte. Badijonati suprafata superioara a biscuitilor cu aceasta si garnisiti dupa preferinta cu stelute de zahar. Lasati la uscat.
Pofta buna!