Batoane de martipan

Batoane de martipan

DificultateMedie
Gatire1 h 10 min

Mod de preparare

  1. Taiati untul in cuburi si framantati repede cu celelalte ingrediente de aluat, adaugati la nevoie 1-2 linguri de apa rece. Lasati aluatul min. 2 ore la rece.
  2. Apoi rulati-l pe putina faina la grosimea de 4 mm si, cu o rotita de portionare, taiati-l in batoane (de cate 2½ x 6 cm). Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt inca 5-10 minute la rece.
  3. Bagati tavile la copt una langa alta in cuptorul preincalzit la 175 °C circa 12 minute pana cand biscuitii sunt crocanti si se rumenesc usor pe margine. Scoateti din cuptor si lasati la racit pe un gratar de bucatarie.
  4. Desfaceti martipanul si amestecati cu 2 linguri de zahar pudra. Rulati in strat subtire pe restul de zahar pudra si taiati cu rotita de portionare in batoane de marimea biscuitilor.
  5. Incalziti usor gemul, amestecand. Ungeti biscuitii cu el si atasati cate un baton de martipan, fixati usor prin apasare.
  6. Tocati ciocolata si topiti-o peste o baie de apa fierbinte. Badijonati suprafata superioara a biscuitilor cu aceasta si garnisiti dupa preferinta cu stelute de zahar. Lasati la uscat.
  7. Pofta buna!

Valoare nutritionala per portie

Kcal68 kCal
Carbohidrati9 g
Proteine1 g
Grasimi3 g

Rețete similare