meriți să fii surprins
Tarta de mere Tatin cu crema de branza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

75 g g Frisca Frisca
250 g g Branza de vaca Branza de vaca
1 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 linguri lingura Unt Unt
800 g g Mere Mar
(golden)
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)
1 bucati bucata Oua Ou
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
190 g g Unt Unt

Tarta de mere Tatin cu crema de branza

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

150 g de unt, zaharul pudra, sarea, 1 pliculet de zahar vanilinat, oul si faina se framanta intr-un aluat si se lasa intr-un loc racoros minim o ora.

Se curata merele, se taie in felii si se inabusa usor in untul ramas vreme de cateva minute. Se intind apoi pe o tava rotunda pentru copt tarte, cu un diametru de cca. 28 cm. Sosul ramas se pune deoparte. Cu putina faina, se intinde aluatul intr-o forma rotunda, cu un diametru de cca. 30 cm. Acesta se asaza peste mere si daca depaseste dimensiunile tavii, se impatureste la colturi si se intinde in jos.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade C si se lasa la copt pentru 30 minute. Se scoate apoi tarta din cuptor si se lasa la racit pentru aproximativ 10 minute.

Intre timp, branza, sosul ramas de la mere si zaharul vanilinat se amesteca pana cand se uniformizeaza. Frisca se bate pana cand se intareste si se incorporeaza in crema. Tarta se scoate din forma si se asaza pe un platou pentru torturi si se serveste cu crema de branza.