meriți să fii surprins
Tagliatelle cu sos de gorgonzola, spanac si masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Paste tagliatelle Paste tagliatelle
200 g g Branza gorgonzola Branza gorgonzola
300 g g Spanac Spanac
300 ml ml Smantana 12% Smantana 12%
200 g g Masline verzi Masline verzi
(fara samburi)
3 catei catel Usturoi Usturoi
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline

Tagliatelle cu sos de gorgonzola, spanac si masline

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(117)

Mod de preparare

Punem intr-o oala mare apa cu sare la fiert, cate un litru de apa pentru fiecare suta de grame de paste pe care le avem de fiert. Cand fierbe, adaugam pastele si le fierbem cat scrie pe amabalaj, apoi le scurgem.

Sosul:

1. Intr-o cratita punem sa se incinga doua linguri de ulei de masline.

2. Curatam 2-3 catei de usturoi, ii zdrobim usor cu lama cutitului si-i aruncam in uleiul incins. Ii lasam sa se rumeneasca, apoi ii scoatem.

3. Adaugam spanacul decongelat si acoperim craticioara, lasand la foc mic aproximativ 5 minute, dupa care adaugam gorgonzola taiata cubulete, smantana si maslinele si dam un clocot. Punem amestecul de spanac peste paste si stropim cu putin ulei de masline. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.