
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaste cu nuci, pancetta si gorgonzola
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai, prajim intr-o tigaie, fara adaos de ulei, nucile, caju si fisticul, pe care le taiem grosier din cutit. Trebuie sa le rumenim putin, cat sa isi elibereze aromele, amestecand des, ca sa nu se arda. Le tragem de pe foc cand sunt rumenite si crocante si le lasam deoparte.
Apoi punem la fiert 2 litri de apa, cate 1 litru pentru fiecare 100g paste. Cand apa clocoteste, punem sare si pastele, pe care le fierbem 13-15 minute, exact cum este indicat pe ambalaj.
Intr-o tigaie incapatoare prajim cubuletele de pancetta/bacon pana sunt frumos rumenite in putin unt. Asta depinde de cum va plac voua: daca doriti puteti sa le prajiti pana baconul e foarte crocant, daca va place sa fie mai moale, le lasati mai putin pe foc.
Scurgem grasimea lasata de bacon si stingem totul cu 100ml vin alb. Punem tigaia pe foc si lasam la foc iute 2-3 minute, pana iese alcoolul din vin si lichidul scade cam la jumatate. Adaugam apoi smantana dulce, amestecam bine si o lasam sa dea un clocot impreuna cu baconul.
Peste smantana dulce punem gorgonzola rupta in bucatele mici, ca sa se topeasca usor. Amestecam sosul in continuu, pana toata gorgonzola este topita. Potrivim sosul de sare si piper.
La final, adaugam pastele fierte, fara a le trece pe sub jet de apa rece, pur si simplu le scoatem cu o sita din apa in care au fiert si le punem in sos. Astfel, pastele sunt acoperite cu o pelicula de amidon si sosul se lipeste mult mai bine de ele.
O data cu pastele punem si nucile, amestecam totul si lasam sa mai dea 1-2 clocote impreuna cu sosul, pentru ca toate aromele sa se imprieteneasca. Au fost absolut delicioase!
Nucile, pentru ca le-am adaugat doar pe final, au ramas foarte crocante si s-au potrivit perfect in combinatie cu sosul super cremos de gorgonzola. Noua ne-au placut si capuntini in sine, nu am mai mancat aceste paste niciodata si le-am gasit tare interesante, pentru ca strang bine sosul in mijloc, datorita formei lor. Spor la treaba! :)
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.