meriți să fii surprins
Sos Alfredo pentru paste

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

120 g g Unt Unt
400 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
120 g g Crema de branza Crema de branza
4 catei catel Usturoi Usturoi
1 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat
(praf)
0,5 lingurite lingurita Sare Sare
0,5 lingurite lingurita Piper Piper
1 linguri lingura Ierburi aromatice Ierburi aromatice
(mix oregano, busuioc, rozmarin)
200 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano

Sos Alfredo pentru paste

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(26)

Mod de preparare

Daca servim sosul Alfredo imediat, punem pastele la fiert inainte de a incepe reteta de sos. Pentru fiecare persoana calculam 80-100g paste. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apa. Adaugam putina sare in apa, apoi adaugam pastele cand apa da in clocot. Fierbem pastele dupa timpul indicat pe ambalaj.

Cat timp pastele fierb, ne ocupam de sosul Alfredo. Intr-o tigaie incapatoare punem untul, crema de branza si smantana dulce. Le gatim la foc mediu, amestecand pana avem un sos omogen, cremos. Adaugam usturoiul trecut prin presa sau tocat marunt, praful de usturoi, sare, piper, ierburile aromatice. Adaugam apoi si Grana Padano si amestecam.

Fierbem sosul la foc mediu 3-5 minute sau pana branza e topita si sosul incepe sa se ingroase. Adaugam pastele fierbinti si amestecam bine. Daca sosul e prea gros, mai adaugam 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele.

Sos Alfredo pentru paste este un sos delicios, pe care o data ce l-ai gustat, va deveni un favorit al familiei. Poti adauga in sos cubulete de bacon, ciuperci trase la tigaie, fasii de piept de pui etc.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta:Este important sa folositi un unt de calitate, un unt gras, de minim 80% grasime. Untul mai slab contine foarte multa apa si sosul se poate taia.La capitolul “ierburi aromatice” puteti folosi busuioc, patrunjel dar si ierburi uscate: oregano, busuioc, rozmarin, salvie.Este un sos care se potriveste cu orice fel de paste, dar este delicios si pentru pizza cu sos alb sau ca sos pentru legume si carne la gratar.

Daca pregatiti o cantitate mai mare de sos si nu il folositi pe tot, puteti congela cantitatea ramasa in pungute cu fermoar. Pentru decongelare, il tineti pur si simplu peste noapte in frigider.Cand serviti sosul Alfredo, daca nu este proaspat pregatit, il adaugati peste pastele fierbinti si mai adaugati putin din apa in care au fiert pastele.