Paste Pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline

Paste Pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline
DificultateScazuta
Timp de gatire30 min

Mod de preparare

    Pentru sosul pesto: se pun semintele de pin intr-o tigaie si se prajesc, fara ulei, iar apoi se lasa la racit.

    Se scurg maslinele verzi. Frunzele de busuioc se culeg pana la codita pentru garnitura. Maslinele, semintele de pin si cubuletele de parmezan se uniformizeaza intr-un piure, adaugandu-se 50 ml de ulei. Se asezoneaza cu sare, piper si 2 linguri de otet balsamic.

    Pastele se fierb in apa sarata din belsug, pana cand devin al dente. Intre timp, rosiile cherry se spala si se prajesc usor in uleiul de masline ramas, incalzit in prealabil. Se inabusa cu otetul balsamic ramas.

    Se toarna pastele in tigaie, impreuna cu jumatate din pesto si se amesteca, potrivindu-se gustul. Restul de pesto se foloseste la servit, iar frunzele ramase de busuioc se folosesc pentru garnitura.