
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 linguri lingura | Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic | |
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | ||
60 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
60 g g | Parmezan ras Parmezan ras | |
1 bucati bucata | Busuioc Busuioc | |
314 g g | Masline
Masline (cu pasta de ardei rosu) | |
30 g g | Muguri de pin Muguri de pin | |
150 g g | Rosii cherry Rosii cherry | |
500 g g | Paste Paste |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaste Pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru sosul pesto: se pun semintele de pin intr-o tigaie si se prajesc, fara ulei, iar apoi se lasa la racit.
Se scurg maslinele verzi. Frunzele de busuioc se culeg pana la codita pentru garnitura. Maslinele, semintele de pin si cubuletele de parmezan se uniformizeaza intr-un piure, adaugandu-se 50 ml de ulei. Se asezoneaza cu sare, piper si 2 linguri de otet balsamic.
Pastele se fierb in apa sarata din belsug, pana cand devin al dente. Intre timp, rosiile cherry se spala si se prajesc usor in uleiul de masline ramas, incalzit in prealabil. Se inabusa cu otetul balsamic ramas.
Se toarna pastele in tigaie, impreuna cu jumatate din pesto si se amesteca, potrivindu-se gustul. Restul de pesto se foloseste la servit, iar frunzele ramase de busuioc se folosesc pentru garnitura.