meriți să fii surprins
Paste Pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 linguri lingura Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
60 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
60 g g Parmezan ras Parmezan ras
1 bucati bucata Busuioc Busuioc
314 g g Masline Masline
(cu pasta de ardei rosu)
30 g g Muguri de pin Muguri de pin
150 g g Rosii cherry Rosii cherry
500 g g Paste Paste

Paste Pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(2)

Mod de preparare

Pentru sosul pesto: se pun semintele de pin intr-o tigaie si se prajesc, fara ulei, iar apoi se lasa la racit.

Se scurg maslinele verzi. Frunzele de busuioc se culeg pana la codita pentru garnitura. Maslinele, semintele de pin si cubuletele de parmezan se uniformizeaza intr-un piure, adaugandu-se 50 ml de ulei. Se asezoneaza cu sare, piper si 2 linguri de otet balsamic.

Pastele se fierb in apa sarata din belsug, pana cand devin al dente. Intre timp, rosiile cherry se spala si se prajesc usor in uleiul de masline ramas, incalzit in prealabil. Se inabusa cu otetul balsamic ramas.

Se toarna pastele in tigaie, impreuna cu jumatate din pesto si se amesteca, potrivindu-se gustul. Restul de pesto se foloseste la servit, iar frunzele ramase de busuioc se folosesc pentru garnitura.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei