meriți să fii surprins
Paste cu sos de carne tocata si mazare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Mazare fina Mazare fina
400 g g Paste Paste
200 g g Smantana 20% Smantana 20%
1 bucati bucata Carne tocata Carne tocata
2 linguri lingura Rosii pasate Rosii pasate
1 linguri lingura Maghiran Maghiran
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena

Paste cu sos de carne tocata si mazare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(3)

Mod de preparare

Carnea tocata se prajeste in ulei fierbinte, intr-o tigaie cu strat anti-aderent, pana devine maronie si sfaramicioasa. Intre timp se fierb pastele in apa clocotita, cu sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.

Ceapa se curata, se toaca, se adauga la carnea tocata si se caleste pana devine sticloasa. Se condimenteaza cu maghiran, pasta de rosii, sare si piper. Se adauga mazarea si cca. 2 polonice din apa in care se fierb pastele. Se acopera si se lasa sa fiarba cca. 5 minute. Se scurg pastele (pastrandu-se niste apa in care au fiert).

La sosul de carne se adauga smantana si eventual inca niste apa in care au fiert pastele, se potriveste de gust sosul si se serveste cu pastele. Se poate servi cu parmezan Grana Padano proaspat razuit.