meriți să fii surprins
Somon cu portocale si ierburi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
1 bucati bucata Portocale Portocala
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare Sare
Piper Piper
400 g g Somon file Somon file
4 frunze frunza Foi de dafin Foaie de dafin
30 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
90 ml ml Vin alb Vin alb
1 - 2 lingurite lingurita Patrunjel Patrunjel
(proaspat, tocat)

salsa

1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
1 bucati bucata Portocale Portocala
(sucul)
Sare Sare
Piper Piper
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
5 bucati bucata Rosii cherry Rosii cherry

Somon cu portocale si ierburi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

55 min
(17)

Mod de preparare

Vezi reteta pas cu pas: Reteta video somon cu portocale

Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o. Spalati somonul si crestati-l. Stoarceti o portocala. Spalati si tocatipatrunjelul. Taiati o portocala in felii.

Intr-un vas termorezistent, puneti ceapa tocata, feliile de portocala, patrunjelul, asezonati cu sare sipiper si adaugati somonul crestat.

Puneti cate o felie de portocala in fiecare crestatura a somonului,apoi adaugati si cate o frunza de dafin, asezonati din nou cu sare si piper, adaugati uleiul de masline,apoi vinul alb.

Dati la cuptor la 220° C, timp de 15 minute, apoi reduceti temperatura la 180° C pentrualte 30 de minute.

Pentru dressing, puneti intr-un bol ceapa tocata marunt si rosiile tocate marunt si ele. Adaugati sipatrunjelul si apoi amestecati bine totul.

Puneti somonul pe un platou si serviti cu dressing-ul pregatit mai devreme.

Pofta buna!