
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
1 bucati bucata | Portocale Portocala | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
400 g g | Somon file Somon file | |
4 frunze frunza | Foi de dafin Foaie de dafin | |
30 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
90 ml ml | Vin alb Vin alb | |
1 - 2 lingurite lingurita | Patrunjel
Patrunjel (proaspat, tocat) |
salsa
1 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
1 bucati bucata | Portocale
Portocala (sucul) | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
4 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
5 bucati bucata | Rosii cherry Rosii cherry |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSomon cu portocale si ierburi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o. Spalati somonul si crestati-l. Stoarceti o portocala. Spalati si tocati patrunjelul. Taiati o portocala in felii.
Intr-un vas termorezistent, puneti ceapa tocata, feliile de portocala, patrunjelul, asezonati cu sare si piper si adaugati somonul crestat.
Puneti cate o felie de portocala in fiecare crestatura a somonului, apoi adaugati si cate o frunza de dafin, asezonati din nou cu sare si piper, adaugati uleiul de masline, apoi vinul alb.
Dati la cuptor la 220° C, timp de 15 minute, apoi reduceti temperatura la 180° C pentru alte 30 de minute.
Pentru dressing, puneti intr-un bol ceapa tocata marunt si rosiile tocate marunt si ele. Adaugati si patrunjelul si apoi amestecati bine totul.
Puneti somonul pe un platou si serviti cu dressing-ul pregatit mai devreme.
Pofta buna!