
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Merluciu file Merluciu file | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
5 linguri lingura | Smantana 12% Smantana 12% | |
1 lingurite lingurita | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
2 linguri lingura | Vin alb Vin alb | |
1 legaturi legatura | Spanac
Spanac (proaspat) | |
1 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMerluciu cu sos de ceapa alba caramelizata si salata calda
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Fierbeti cartoful pana se inmoaie.
2. Sosul: taiati ceapa felii si o prajiti intr-o tigaie cu unt, la foc mediu. Cand este caramelizata (un maro frumos), adaugati sucul de lamaie. Adaugati si vinul si lasati-l 4 minute pana se evapora. Apoi adaugati smantana, amestecati si dati deoparte.
3. Infierbantati o tigaie neaderenta si prajiti merluciul 5 minute pe partea cu pielea si inca 3-4 minute pe cealalta parte.
4. Merluciul il serviti alaturi de o salata facuta din cartofi fierti si frunze de spanac, cu sosul turnat deasupra. Nu uitati de sare si piper!
Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.