meriți să fii surprins
Merluciu cu sos de ceapa alba caramelizata si salata calda

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Merluciu file Merluciu file
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
5 linguri lingura Smantana 12% Smantana 12%
1 lingurite lingurita Unt Unt
1 bucati bucata Lamai Lamaie
2 linguri lingura Vin alb Vin alb
1 legaturi legatura Spanac Spanac
(proaspat)
1 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Merluciu cu sos de ceapa alba caramelizata si salata calda

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

1. Fierbeti cartoful pana se inmoaie.

2. Sosul: taiati ceapa felii si o prajiti intr-o tigaie cu unt, la foc mediu. Cand este caramelizata (un maro frumos), adaugati sucul de lamaie. Adaugati si vinul si lasati-l 4 minute pana se evapora. Apoi adaugati smantana, amestecati si dati deoparte.

3. Infierbantati o tigaie neaderenta si prajiti merluciul 5 minute pe partea cu pielea si inca 3-4 minute pe cealalta parte.

4. Merluciul il serviti alaturi de o salata facuta din cartofi fierti si frunze de spanac, cu sosul turnat deasupra. Nu uitati de sare si piper!

Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.