meriți să fii surprins
Inimioare de sushi cu somon, castraveti si susan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1,5 cesti ceasca Orez pentru sushi Orez pentru sushi
1,5 cesti ceasca Apa Apa
1 bucati bucata Kombu Kombu
2 linguri lingura Otet de orez Otet de orez
1 linguri lingura Zahar Zahar
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
1 bucati bucata Castraveti Castravete
12 bucati bucata Somon afumat Somon afumat
Pasta wasabi Pasta wasabi
(dupa gust)
Sos de soia Sos de soia
(dupa gust)
2 linguri lingura Seminte de susan Seminte de susan

Inimioare de sushi cu somon, castraveti si susan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

1. Asaza orezul intr-o sita si clateste-l sub jet de apa rece pana cand apa curge curata din sita. Scurge orezul.

2. Asaza orezul si apa intr-o cratita. Cu un cutit ascutit fa cateva taieturi in kombu pentru a-i elibera aromele si asaza-l in cratita. Acopera si da totul in clocot. Scoate rapid bucata de kombu si acopera din nou. Da focul mic si lasa la fiert pentru 10 minute. Ia orezul de pe foc si lasa-l sa se odihneasca 15 minute fara a ridica capacul.

3. Rastoarna orezul pregatit intr-un recipient incapator cu fundul plat. Intr-un castronas amesteca otetul, zaharul si sarea. Toarna mixul de otet uniform peste orez si mesteca bine cu o spatula, pentru a se imbiba.

4. Decojeste castravetele si taie-l in felii subtiri. Decupeaza inimi de diferite marimi din feliile de castravate, cu ajutorul unei forme speciale, apoi umple forma cu orez. Indeparteaza forma cu grja si remodeleaza orezul manual acolo unde este nevoie.

5. Foloseste aceeasi forma pentru a taia inimioare din somon. Unge cu putina pasta wasabi inimioarele de somon si asaza-le cu partea ce are wasabi peste inimile de orez. Procedeaza la fel si cu inimioarele din castravate.

6. Unge marginile inimioarelor de castravete cu sos de soia si presara seminte de susan. Serveste alaturi de wasabi si sos de soia.