
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listInimioare de sushi cu somon, castraveti si susan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Asaza orezul intr-o sita si clateste-l sub jet de apa rece pana cand apa curge curata din sita. Scurge orezul.
2. Asaza orezul si apa intr-o cratita. Cu un cutit ascutit fa cateva taieturi in kombu pentru a-i elibera aromele si asaza-l in cratita. Acopera si da totul in clocot. Scoate rapid bucata de kombu si acopera din nou. Da focul mic si lasa la fiert pentru 10 minute. Ia orezul de pe foc si lasa-l sa se odihneasca 15 minute fara a ridica capacul.
3. Rastoarna orezul pregatit intr-un recipient incapator cu fundul plat. Intr-un castronas amesteca otetul, zaharul si sarea. Toarna mixul de otet uniform peste orez si mesteca bine cu o spatula, pentru a se imbiba.
4. Decojeste castravetele si taie-l in felii subtiri. Decupeaza inimi de diferite marimi din feliile de castravate, cu ajutorul unei forme speciale, apoi umple forma cu orez. Indeparteaza forma cu grja si remodeleaza orezul manual acolo unde este nevoie.
5. Foloseste aceeasi forma pentru a taia inimioare din somon. Unge cu putina pasta wasabi inimioarele de somon si asaza-le cu partea ce are wasabi peste inimile de orez. Procedeaza la fel si cu inimioarele din castravate.
6. Unge marginile inimioarelor de castravete cu sos de soia si presara seminte de susan. Serveste alaturi de wasabi si sos de soia.