meriți să fii surprins
Dorada cu piure de morcovi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

pesto de patrunjel

1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
25 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
2 linguri lingura Muguri de pin Muguri de pin
15 g g Parmezan Parmezan
2 catei catel Usturoi Usturoi
100 ml ml Ulei Ulei

piure de morcovi

500 g g Morcovi Morcov
800 ml ml Apa Apa
Sare Sare
25 g g Unt Unt
50 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit

file dorada

2 bucati bucata Dorada Dorada
(filetate)
Sare Sare
Piper Piper
Oregano Oregano
Ulei Ulei

Dorada cu piure de morcovi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(142)

Mod de preparare

Pentru inceput, pregateste pesto de patrunjel. Pune intr-un bol patrunjelul tocat, zeama de lamaie, semintele de pin, parmezanul, cateii de usturoi si uleiul de masline. Cu ajutorul unui blender, blenduieste toate ingredientele pana obtii un sos cremos si omogen pe care il acoperi cu o folie alimentara si il dai la frigider.

Apoi, pregateste piureul de morcovi. Spala, curata si taie morcovii rondele. Pune un vas pe foc, adauga morcovii, apa si sarea. Lasa-i sa fiarba pana se inmoaie. Cand sunt gata fierti, scurge apa, pune-i intr-un bol, adauga untul si smantana pentru gatit si blenduieste foarte bine totul pana obtii un piure cremos.

Dupa ce ai pregatit si piureul de morcovi, ocupa-te de dorada. Curata dorata foarte bine la interior si exterior, fileteaz-o si asezoneaz-o cu sare, piper, oregano si putin ulei.

Pune o tigaie pe foc si prajeste fileurile de dorada timp de 4 minute pe ambele parti (pune fileurile in tigaie cu pielea in jos).

Atunci cand servesti, pune piureul  de morcovi, fileurile de dorada si la final stropeste cu pesto de patrunjel.

Pofta buna!