
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Dorada Dorada | |
2 bucati bucata | Avocado Avocado | |
400 g g | Broccoli Broccoli | |
300 g g | Iaurt Iaurt | |
25 g g | Usturoi Usturoi | |
2 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
500 g g | Malai Malai | |
120 g g | Unt Unt | |
1 l l | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
Ierburi aromatice
Ierburi aromatice (dupa gust) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
Condimente
Condimente (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDorada la aburi si sos de iaurt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Punem o cratita de apa la fiert, cu condimente si ierburi aromate la alegere. Dupa ce apa da in clocot, o varsam intr-o tava, punem deasupra ei un gratar, iar peste el asezam pestele si buchetele de broccoli. Dam tava cu dorada si broccoli la cuptorul incins si o lasam la foc mic timp de 45-60 de minute. In locul acestei improvizatii, putem folosi un steamer sau un vas de fiert la aburi din bambus ori din inox.
Intre timp pisam intr-un bol jumatate de avocado cu usturoi si amestecam cu iaurtul. Cealalta jumatate de avocado o taiem cuburi mici si amestecam cu sosul de iaurt. Imediat ce pestele a fiert presaram patrunjel tocat deasupra si turnam un fir de ulei de masline.Preparam si o mamaliga, iar pentru ca aceasta sa fie cremoasa, malaiul se fierbe in lapte, in loc de apa, iar la final, cand se ingroasa, se adauga unt.
Se serveste impreuna cu un pahar de vin alb sec, foarte rece.