
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Zahar Zahar | ||
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
200 ml ml | Apa Apa | ||
2 linguri lingura | Faina Faina | ||
200 g g | Cacao Cacao | ||
8 bucati bucata | Oua Ou | ||
2 linguri lingura | Zahar pudra Zahar pudra | ||
300 g g | Unt Unt | ||
1 bucati bucata | Coaja de portocala Coaja de portocala | ||
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTort ciocolatos
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru inceput, pregatiti un sirop din zahar, zahar vanilinat si apa. Amestecati, lasati putin pe foc si apoiadaugati faina si cacao. Amestecati usor cu telul pana se omogenizeaza si obtineti o compozitie lucioasa.
Opriti focul, lasati putin sa se raceasca si adaugati galbenusurile, rand pe rand, amestecand dupa fiecaregalbenus adaugat pana se omogenizeaza compozitia.Impartiti compozitia in doua parti egale.
Puneti cele 8 albusuri intr-un bol, adaugati un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma. Adaugati sizaharul pudra si mixati din nou pana se topeste. Luati o lingura din spuma de albusuri si o adaugati injumatatea de compozitie de cacao pregatita mai devreme. Omogenizati bine si apoi o adaugati in spumade albusuri. O amestecati cu miscari usoare, de sus in jos pentru a nu pierde aerul din spuma.
Pregatiti 2 tavi de 18 cm, unse cu unt si tapetate cu hartie de copt si impartiti compozitia de albusuri sicacao in cele 2 tavi. Dati la cuptor la 180 °C timp de 20-30 minute. Acestea vor fi blaturile.
Din cealalta jumatate de crema de cacao, pregatita la inceput, faceti crema.Mixati untul moale, adaugand compozitia de cacao preparata la inceput.Adaugati coaja de portocala si branza mascarpone aflata la temperatura camerei, omogenizand usor.
Cand s-au racit blaturile, le feliati in 2 parti egale si montati tortul folosind una din tavile cu inel in carele-ati copt.
Puneti o parte din blat, o parte crema si tot asa pana terminati blaturile. Aveti grija sa pastrati ¼ dincrema pentru a imbraca tortul.
Pentru a se aseza, dati tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi desfaceti inelul formei de tort si imbracati cucrema ramasa. Ornati dupa preferinte.
Pofta buna!