meriți să fii surprins
Tort ciocolatos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
200 ml ml Apa Apa
2 linguri lingura Faina Faina
200 g g Cacao Cacao
8 bucati bucata Oua Ou
2 linguri lingura Zahar pudra Zahar pudra
300 g g Unt Unt
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone

Tort ciocolatos

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:25 h
(68)

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatiti un sirop din zahar, zahar vanilinat si apa. Amestecati, lasati putin pe foc si apoiadaugati faina si cacao. Amestecati usor cu telul pana se omogenizeaza si obtineti o compozitie lucioasa.

Opriti focul, lasati putin sa se raceasca si adaugati galbenusurile, rand pe rand, amestecand dupa fiecaregalbenus adaugat pana se omogenizeaza compozitia.Impartiti compozitia in doua parti egale.

Puneti cele 8 albusuri intr-un bol, adaugati un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma. Adaugati sizaharul pudra si mixati din nou pana se topeste. Luati o lingura din spuma de albusuri si o adaugati injumatatea de compozitie de cacao pregatita mai devreme. Omogenizati bine si apoi o adaugati in spumade albusuri. O amestecati cu miscari usoare, de sus in jos pentru a nu pierde aerul din spuma.

Pregatiti 2 tavi de 18 cm, unse cu unt si tapetate cu hartie de copt si impartiti compozitia de albusuri sicacao in cele 2 tavi. Dati la cuptor la 180 °C timp de 20-30 minute. Acestea vor fi blaturile.

Din cealalta jumatate de crema de cacao, pregatita la inceput, faceti crema.Mixati untul moale, adaugand compozitia de cacao preparata la inceput.Adaugati coaja de portocala si branza mascarpone aflata la temperatura camerei, omogenizand usor.

Cand s-au racit blaturile, le feliati in 2 parti egale si montati tortul folosind una din tavile cu inel in carele-ati copt.

Puneti o parte din blat, o parte crema si tot asa pana terminati blaturile. Aveti grija sa pastrati ¼ dincrema pentru a imbraca tortul.

Pentru a se aseza, dati tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi desfaceti inelul formei de tort si imbracati cucrema ramasa. Ornati dupa preferinte.

Pofta buna!