meriți să fii surprins
Pandispan cu turmeric si crema englezeasca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Blatul de pandispan este preparat intr-o tehnica rustica si simpla, fara a fi nevoie sa spumam albusurile de oua. Alaturi de aromele de vanilie, unt si coaja de lamaie din compozitia pandispanului, turmericul aduce o nota surprinzatoare dar subtila de mosc, putin piperat. Cantitatea generoasa de unt din compozitie ii ofera prajiturii densitate si umiditate, pentru a evita un blat uscat si sec.

Ingrediente

blat

275 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 praf praf Sare Sare
170 g g Unt Unt
(temperatura camerei)
7 - 8 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
(macinat fin)
1 lingurite lingurita Turmeric Turmeric
0,5 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
3 bucati bucata Oua Ou
2 - 3 linguri lingura Lapte Lapte

crema englezeasca

250 ml ml Lapte Lapte
3 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
2 linguri lingura Zahar pudra Zahar pudra
1 praf praf Sare Sare
0,5 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat

servire

Capsuni Capsuni
Zmeura Zmeura
Fructe de padure Fructe de padure

Pandispan cu turmeric si crema englezeasca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(11)

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mica, pune la incalzit 250 ml lapte bio si un praf de sare.

Intr-un bol separat, adauga 3 galbenusuri bio impreuna cu zaharul pudra si o jumatate de pliculet de zahar vanilat. Amesteca energic, pana cand zaharul s-a dizolvat si compozitia si-a schimbat culoarea.

Adauga cate putin din laptele fierbinte si amesteca rapid. Dupa ce ai incorporat tot laptele, transfera compozitia inapoi in cratita.

Fierbe-o la foc mic, amestecand continuu, pentru 5-7 minute, pana cand crema englezeasca s-a ingrosat.

Pentru a pregati pandispanul, adauga 275 g de faina alba intr-un bol impreuna cu un praf de sare si o jumatate de pliculet de praf de copt. Amesteca si lasa deoparte.

Intr-un bol separat, adauga 170 g de unt bio la temperatura camerei si omogenizeaza-l cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adauga 7-8 linguri de zahar brun, macinat fin in prealabil, intr-un blender. Amesteca energic pana cand compozitia devine aerata.

Adauga o lingurita rasa de praf de turmeric, coaja rasa de lamaie si amesteca bine.

Adauga trei oua bio, la temperatura camerei, pe rand, incorporandu-l unul cate unul.

Toarna mixul de unt peste cel de faina si amesteca usor. Daca compozitia mai cere lichid, completeaza cu cateva linguri de lapte bio. Amesteca pana cand obtii un aluat omogen.

Transfera compozitia intr-o tava pregatita cu hartie de copt, niveleaz-o cu ajutorul unei spatule si pune-o in cuptorul preincalzit la 175°C, pentru aprox. 45 minute.

Dupa ce s-a copt, las-o la racit cel putin o ora, dupa care portioneaz-o in cuburi sau felii mai groase.

Serveste prajitura impreuna cu o cantitate generoasa de crema englezeasca calduta, si fructe proaspete de sezon. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Ana Rusu.