meriți să fii surprins
Salam de biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

100 g g Alune de padure Alune de padure
250 g g Biscuiti Biscuiti
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
200 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte
100 g g Ciocolata tartinabila Ciocolata tartinabila

Salam de biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(31)

Mod de preparare

Intr-un bol incapator, rupem biscuitii in bucati mari si medii. In alt bol, amestecam mascarpone si crema de cacao. Topim ciocolata cu lapte, pe baie de aburi, amestecand des. Turnam ciocolata topita peste crema de mascarpone si amestecam. Turnam crema obtinuta peste biscuiti si amestecam cu mana, astfel incat biscuitii sa fie complet acoperiti. Intr-o tigaie, fara adaos de ulei, rumenim alunele de padure, apoi le adaugam in compozitia pentru salam. Veti vedea ca, pe masura ce ciocolata se intareste putin, salamul de biscuiti incepe sa prinda forma.

Mutam compozitia pe o folie alimentara si, lucrand cu mainile putin umede, ii dam forma specifica de baton. Folosim folia pentru a strange, modela si nivela cat mai frumos batonul de salam de biscuiti.

Dam totul la frigider minim 4 ore inainte de servire, dar ideal ar fi sa lasam salamul de biscuiti la rece peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda si mai bine. Puteti adauga si esenta de rom sau de vanilie,pentru un plus de aroma. De asemena, puteti varia umpluturile: nuci, bucatele de ciocolata,rahat turcesc,fructe deshidratate (merisoare, stafide,curmale, smochine).