
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Alune de padure Alune de padure | |
250 g g | Biscuiti Biscuiti | |
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
200 g g | Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte | |
100 g g | Ciocolata tartinabila Ciocolata tartinabila |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalam de biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol incapator, rupem biscuitii in bucati mari si medii. In alt bol, amestecam mascarpone si crema de cacao. Topim ciocolata cu lapte, pe baie de aburi, amestecand des. Turnam ciocolata topita peste crema de mascarpone si amestecam. Turnam crema obtinuta peste biscuiti si amestecam cu mana, astfel incat biscuitii sa fie complet acoperiti. Intr-o tigaie, fara adaos de ulei, rumenim alunele de padure, apoi le adaugam in compozitia pentru salam. Veti vedea ca, pe masura ce ciocolata se intareste putin, salamul de biscuiti incepe sa prinda forma.
Mutam compozitia pe o folie alimentara si, lucrand cu mainile putin umede, ii dam forma specifica de baton. Folosim folia pentru a strange, modela si nivela cat mai frumos batonul de salam de biscuiti.
Dam totul la frigider minim 4 ore inainte de servire, dar ideal ar fi sa lasam salamul de biscuiti la rece peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda si mai bine. Puteti adauga si esenta de rom sau de vanilie,pentru un plus de aroma. De asemena, puteti varia umpluturile: nuci, bucatele de ciocolata,rahat turcesc,fructe deshidratate (merisoare, stafide,curmale, smochine).