meriți să fii surprins
Prajitura cu ciocolata si alune

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
3 bucati bucata Zahar vanilat Zahar vanilat
280 g g Zahar Zahar
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina
300 g g Unt Unt
6 bucati bucata Oua Ou
350 g g Alune de padure Alune de padure
125 g g Ciocolata Ciocolata
1 bucati bucata Portocale Portocala

Prajitura cu ciocolata si alune

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(2)

Mod de preparare

Ciocolata si alunele se razuiesc fin. Se separa ouale. Galbenusul se amesteca cu untul, sarea si 250 g de zahar pana se obtine o compozitie cremoasa. Albusul se bate spuma tare, in care se presara zaharul vanilat. Jumatate din spuma si amestecul de ciocolata cu alune se amesteca cu compozitia cremoasa, apoi se incorporeaza restul de spuma.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda cu fund detasabil (26 cm), unsa, si se coace cca. 80 min. in cuptorul preincalzit la 160°C. Ultimele 20 min. se acopera cu folie de aluminiu, pentru ca suprafata sa nu se inchida prea mult la culoare. Se lasa sa se raceasca, se acopera si se lasa sa se odihneasca peste noapte. Coaja de portocala se amesteca cu restul de zahar. Frisca se bate spuma tare, se indulceste cu zaharul cu portocala. Se serveste cu prajitura de ciocolata cu alune.