
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
3 bucati bucata | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
280 g g | Zahar Zahar | |
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | |
300 g g | Unt Unt | |
6 bucati bucata | Oua Ou | |
350 g g | Alune de padure Alune de padure | |
125 g g | Ciocolata Ciocolata | |
1 bucati bucata | Portocale Portocala |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu ciocolata si alune
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Ciocolata si alunele se razuiesc fin. Se separa ouale. Galbenusul se amesteca cu untul, sarea si 250 g de zahar pana se obtine o compozitie cremoasa. Albusul se bate spuma tare, in care se presara zaharul vanilat. Jumatate din spuma si amestecul de ciocolata cu alune se amesteca cu compozitia cremoasa, apoi se incorporeaza restul de spuma.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda cu fund detasabil (26 cm), unsa, si se coace cca. 80 min. in cuptorul preincalzit la 160°C. Ultimele 20 min. se acopera cu folie de aluminiu, pentru ca suprafata sa nu se inchida prea mult la culoare. Se lasa sa se raceasca, se acopera si se lasa sa se odihneasca peste noapte. Coaja de portocala se amesteca cu restul de zahar. Frisca se bate spuma tare, se indulceste cu zaharul cu portocala. Se serveste cu prajitura de ciocolata cu alune.