meriți să fii surprins
Prajiturele cu lapte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

5 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar Zahar
50 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
90 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
5 g g Praf de copt Praf de copt
40 g g Cacao Cacao
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
180 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
2 lingurite lingurita Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
10 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
200 ml ml Lapte condensat Lapte condensat
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
2 linguri lingura Miere Miere
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida

Prajiturele cu lapte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(5)

Mod de preparare

Pentru blat, separati albusurile de galbenusuri.

Puneti galbenusurile intr-un bol cu zahar si mixati pana isi dubleaza volumul. Adaugati laptele si uleiul si mixati in continuare pana se omogenizeaza totul. Apoi cerneti faina, adaugati si praful de copt si amestecati bine. Cerneti si cacao. Cu ajutorul unei spatule omogenizati bine totul.

Bateti albusurile spuma. Pentru a nu se lasa, adaugati 2, 3 picaturi de zeama de lamaie.

Incorporati albusurile batute spuma peste compozitia de galbenusuri cu miscari usoare. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor la 180 °C, timp de 10 minute. Apoi, scoateti blatul si lasati-l la racit.

Pentru crema, puneti gelatina in apa rece si lasati-o sa se hidrateze.

Apoi, puneti intr-un vas, laptele, faina si amestecati usor cu un tel pana se ingroasa putin. Luati de pe foc si adaugati gelatina hidratata. Amestecati si apoi lasati sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, puneti intr-un bol amestecul de lapte, faina si gelatina, adaugati laptele condensat, mascarpone, esenta de vanilie, mierea si frisca. Omogenizati bine totul si lasati la frigider timp de 10-15 minute.

Dupa ce s-a racit blatul si crema a stat la frigider, decupati din blat cu ajutorul unor forme, rondele.

Incepeti sa construiti rondelele cu crema. Puneti o rondea in forma, adaugati un strat generos de crema si apoi terminati cu o alta rondea din blat. Procedati la fel cu toate rondelele obtinute din blat. Apoi le puneti la frigider timp de 1- 2 ore. Le serviti ca atare sau le pudrati cu zahar.