Mod de preparare
Punem toate ingredientele in blender si le mixam pana sunt foarte bine maruntite si avem o pasta. Din cand in cand oprim blenderul si amestecam compozitia cu spatula. Daca este nevoie adaugam putina apa pentru a lega compozitie. Atentie insa, adaugam apa treptat, lingurita cu lingurita, pentru a nu subtia prea mult pasta de fructe.
Dam totul la rece 2-3 ore. Modelam trufele cu mana uda, de marimea dorita, apoi le dam prin nuca de cocos. Le tinem la frigider pana in momentul servirii.
Trufe din fructe este o reteta simpla, dar super sanatoasa, un desert pe care TOATA lumea il va iubi, de la mari la mici. Pofta buna!
Sfaturi utile:
- Puteti folosi un mix de fructe uscate: smochine, curmale, prune, stafide sau merisoare (pe care va recomand sa le rehidratati in apa cu putina esenta de rom inainte de folosire).
- Puteti indulci trufele cu miere, sirop de agave, zahar pudra si le puteti aroma cu rom, vanilie, esenta de portocale sau migdale, coaja de lamaie sau portocala.
- Daca iese o compozitie pre moale pentru a modela trufele, mai adaugati smochine. Daca iese prea nisipoasa, mai adaugam putina apa sau miere.
- Puteti da trufele prin nuca de cocos, cacao, nuci macinate.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.