
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
glazura
300 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | ||
600 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | ||
200 g g | Mix nuci Mix nuci |
aluat
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura cu alune
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Rupeti ciocolata in bucati si puneti-o in vasul de mixare. Maruntiti-o grosier timp de aprox 12 secunde, folosind treapta 8. Adaugati frisca lichida si topiti totul timp de aprox 10 minute, la 90 grade C, folosind treapta 1. Transferati compozitia intr-un bol si lasati-o la racit la temperatura camerei, timp de 4 ore. Curatati vasul de mixare foarte bine.
In vasul de mixare puneti alunele si maruntiti-le grosier timp de aprox 15 sec, folosind treapta 5. Curatati vasul de mixare foarte bine. Prajiti alunele maruntite intr-o tigaie neunsa, pana se simte mirosul de prajit, apoi puneti deoparte.
Separati ouale, punand galbenusurile deoparte. Montati tija de amestecare. In vasul de mixare se pun albusurile cu un praf de sare si bateti-le spuma timp de aprox 4 minute, folosind treapta 4, apoi transferati intr-un alt bol.
Puneti untul in vasul de mixare si topiti aprox 3 minute la 70 grade C, folosind treapta 1. Transferati intr-un bol mic si lasati sa se raceasca. Curatati vasul de mixare foarte bine.
Puneti alunele in vasul de mixare si maruntiti-le grosier timp de aprox 15 sec, folosind treapta 5. Curatati vasul de mixare foarte bine.
Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se pun in vasul de mixare si se bat spuma timp de aproximativ 2 minute folosind treapta 6. Turnati untul topit si racit prin orificiul de umplere si bateti totul timp de aproximativ 1 minut, folosind treapta 6.
Alunele maruntite, pesmetul, praful de copt si scortisoara se pun in vasul de mixare si se amesteca timp de aprox 1 minut, folosind treapta 6.
Amestecul obtinut se incorporeaza manual in spuma de albusuri. Amestecul obtinut se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt timp de 20 minute, la 180 grade C, in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit blatul, decupati cercuri cu ajutorul unei forme.
Apoi incepeti sa montati prajitura. Puneti din amestecul de frisca cu ciocolata (rece) 2 linguri peste blatul decupat, nivelati si presarati mixul de alune tocate. Bagati la frigider pentru 4 - 6 ore. Puneti pe o farfurie si scoateti cu grija cercurile.