meriți să fii surprins
Prajitura cu caju si nuci caramelizate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Asemanatoare cu o inghetata cremoasa si bogata, prajitura de caju se gateste la rece si doar din ingrediente crude, exceptie facand doar topping-ul de nuci caramelizate. Blatul este un mix de nuci si fructe deshidratate, care nu necesita altceva decat o lingura buna de pudra de cacao, aceasta din urma oferind o aroma delicioasa de ciocolata.

Ingrediente

blat

170 g g Mix nuci Mix nuci
(cu fructe deshidratate)
10 bucati bucata Curmale Curmala
(fara samburi)
1 linguri lingura Cacao Cacao
1 varfuri varf Sare Sare

crema

170 g g Caju Caju
1 linguri lingura Miere Miere
0,5 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
0,5 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie
3 - 4 linguri lingura Lapte de cocos Lapte de cocos
1 linguri lingura Ulei de cocos Ulei de cocos
1 varfuri varf Sare Sare

topping

135 g g Miez de nuca Miez de nuca
100 g g Zahar pudra Zahar pudra

Prajitura cu caju si nuci caramelizate

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(127)

Mod de preparare

Pentru a pregati blatul, adauga intr-un mixer cu lama S, 170 g de mix de nuci si fructe deshidratate, 10 curmale fara samburi si un varf de sare.

Mixeaza bine, pana cand compozitia este bine maruntita si a devenit lipicioasa.

Adauga si o lingura cu varf de cacao si mixeaza cateva secunde din nou, sa incorporezi pudra de cacao.

Transfera compozitia intr-o forma rotunda, cu fund detasabil. Preseaza bine blatul, pe fundul tavii, cu ajutorul unei spatule sau cu mana. Pune-o deoparte.

Pregateste crema de vanilie. Intr-un blender vertical, adauga 170 g de nuci de caju bio hidratate in prealabil.

Adauga si un varf de sare, o lingura de miere bio, 3-4 linguri de lapte de cocos, o lingura de ulei de cocos, solid, zeama de la o jumatate de lamaie si jumatate de pliculet de zahar vanilat.

Blenduieste la viteza mare, pana cand compozitia devine fina si cremoasa.

Toarna crema peste blatul de cacao, niveleaz-o si pune-o la congelator pentru aprox. 2 ore.

Intre timp, pune la copt pe o tava 135 g de nuci. Coace-le in cuptorul preincalzit la 175°C, pentru 7-10 minute.

Pentru a pregati caramelul, adauga intr-o cratita 100 g de zahar pudra. Lasa-l sa se topeasca la foc mic, fara sa amesteci compozitia.

Intre timp, nucile trebuie sa se fi copt, asa ca scoate-le si fii pregatit sa le adaugi in zaharul caramelizat imediat dupa ce acesta s-a topit.

Amesteca-le cu grija dar rapid, deoarece zaharul caramelizat este foarte fierbinte si se va intari aproape instant.

Transfera  nucile pe o tava si, pe cat posibil, desparte-le intre ele. Lasa-le la racit.

Deasupra cremei de caju, care acum este pe jumatate intarita, adauga topping-ul de nuci caramelizate, apasand usor pentru a fixa primul strat, dupa care adauga si restul. Mai lasa prajitura la congelator pentru inca o jumatate de ora.

Scoate prajitura din forma de tort, feliaz-o cu grija si serveste.

Pofta buna!

Aceasta reteta este reocmandata de Ana Rusu.