
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
80 g g | Zahar brun Zahar brun | |
80 g g | Unt Unt | |
160 g g | Faina Faina | |
1 bucati bucata | Oua Ou |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTarta cu prune si frangipane
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Aluat: Untul trebuie sa fie rece, din frigider. Punem toate ingredientele in blender. Amestecam pana aluatul este bine legat si se aduna singur intr-o bila.
Facem un disc din aluat, il invelim in folie alimentara si il dam la rece 2 ore. Apoi intindem aluatul pe masa tapetata cu faina, intr-o foaie de 1/2cm.
Cu ajutorul sucitorului, asezam aluatul in tava. Il intepam din loc in loc cu furculita. Dam tava la frigider 15-20 minute.
Intre timp, pregatim umplutura:
Spumam untul si zaharul, cu mixerul la viteza medie, 2-3 minute. Adaugam ouale, amestecam. La final punem faina, migdalele, scortisoara. Amestecam foarte bine.
Punem compozitia in tava, nivelam bine cu spatula. Spalam prunele si le taiem in jumatati. Asezam prunele peste crema frangipane.
Coacem tarta 30-35 minute, in cuptorul incins la 180°C. Lasam sa se raceasca putin in tava, pentru a fi mai usor de feliat.
Sa va fie de cel mai bine si, acum pe final de vara, merge tare bine sa incalziti tarta 30 de secunde la microunde si sa o serviti alaturi de inghetata Gelatelli!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: Aluatul este foarte usor de pregatit, dureaza 1-2 minute in robotul de bucatarie. Apoi il lasati putin la rece si il puteti folosi pentru orice tarta dulce. Aluatul este suficient pentu tava rotunda cu diametrul de 20-23 cm. Daca doriti o tarta “cu capac”, dublati cantitatea de aluat. Puteti folosi prune, smochine, visine congelate sau din compot, piersici, nectarine. Este foarte important ca, o data ce ati asezat aluatul in tava, sa dati la rece 15-20 minute inainte de a-l da la cuptor. Asftel, aluatul este mai crocant si nu se deformeaza la copt. Tarta sta foarte bine cateva zile la frigider. O data coapta, o puteti tine la congelator 2-3 saptamani. Pentru decongelare, pur si simplu o lasati peste noapte in frigider sau 2-3 ore pe blatul din bucatarie.