
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta cu mere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat, punem intr-un bol faina, untul,un praf de sare si mixam pana se incorporeaza untul. Adaugam bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat, zaharul, ouale si mixati din nou pana se formeaza o coca. Formati cu mana o bila de coca, o puneti intr-o folie de plastic si dati la frigider pentru 20 de minute.
Intre timp, pregatiti umplutura de mere. Spalati, curatati si taiati felii merele. Pentru a nu oxide, adaugati si zeama de lamaie, zaharul, stafidele si scortisoara. Amestecati cu grija totul.
Pregatiti blatul de lucru. Presarati faina si intindeti aluatul pe blat. Apoi, il puneti cu grija in tava unsa cu unt. Decupati marginile si le pastrati pentru a face un grilaj din ele. Apoi, puneti merele pregatite mai devreme si din coca ramasa, taiati fasii pe care le puneti pe tarta sub forma de grilaj.
Inainte de a baga la cuptor, ungeti tarta cu un galbenus. Bagati la cuptor, la 180°C timp de 45 minute. Pudrati cu zahar si taiati dupa ce s-a racit. Pofta buna!