meriți să fii surprins
Tarta cu mere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

crusta

400 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
200 g g Unt Unt
1 praf praf Sare Sare
1 praf praf Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Zahar Zahar
2 bucati bucata Oua Ou

umplutura

6 bucati bucata Mere Mar
(curatate si feliate)
1 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie
100 g g Zahar Zahar
50 g g Stafide Stafide
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
(pentru uns)

Tarta cu mere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:35 h
(56)

Mod de preparare

Pentru aluat, punem intr-un bol faina, untul,un praf de sare si mixam pana se incorporeaza untul. Adaugam bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat, zaharul, ouale si mixati din nou pana se formeaza o coca. Formati cu mana o bila de coca, o puneti intr-o folie de plastic si dati la frigider pentru 20 de minute.

Intre timp, pregatiti umplutura de mere. Spalati, curatati si taiati felii merele. Pentru a nu oxide, adaugati si zeama de lamaie, zaharul, stafidele si scortisoara. Amestecati cu grija totul.

Pregatiti blatul de lucru. Presarati faina si intindeti aluatul pe blat. Apoi, il puneti cu grija in tava unsa cu unt. Decupati marginile si le pastrati pentru a face un grilaj din ele. Apoi, puneti merele pregatite mai devreme si din coca ramasa, taiati fasii pe care le puneti pe tarta sub forma de grilaj.

Inainte de a baga la cuptor, ungeti tarta cu un galbenus. Bagati la cuptor, la 180°C timp de 45 minute. Pudrati cu zahar si taiati dupa ce s-a racit. Pofta buna!