meriți să fii surprins
Portokalopita

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sirop

350 ml ml Apa Apa
400 g g Zahar Zahar
1 bucati bucata Portocale Portocala
(zeama)

Portokalopita

5 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar Zahar
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
2 bucati bucata Portocale Portocala
(zeama)
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
280 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
180 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
400 g g Foi de placinta Foaie de placinta
1 - 2 bucati bucata Portocale Portocala
(decor)

Portokalopita

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:25 h
(146)

Mod de preparare

Mod de preparare sirop: Spalati portocala si o stoarceti. Puneti intr-un vas apa cu zaharul si zeama de portocala. Lasati sa fiarba aproximativ 8 -10 minute si apoi lasati la racit.

Mod de preparare Portokalopita:

Intr-un bol, adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de portocala, zeama de portocale, zaharul vanilinat, praful de copt, iaurtul grecesc si uleiul de masline. Mixati bine totul cateva minute.

Taiati foile de placinta fideluta si puneti-le intr-o tava.

Taiati 2 portocale in felii (in cazul in care portocalele sunt mai mici; daca portocalele sunt mari, atunci este suficienta o singura portocala).

Ungeti un vas termorezistent cu ulei si adaugati foile de placinta taiete fideluta. Adaugati amestecul pregatit mai devreme si presati bine cu ajutorul unei linguri si ornati cu feliile de portocala.

Dati la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 45 minute. Scoateti si insiropati imediat. Mai pastrati putin sirop pentru a turna atunci cand serviti.

Lasati cateva ore si apoi taiati. Pofta buna!

2 oferte

Foi pentru plăcintăFoi pentru plăcintă
Foi pentru plăcintă
22.04 - 28.04
-25%
3,99
2,99Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei