
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Sirop
350 ml ml | Apa Apa | |
400 g g | Zahar Zahar | |
1 bucati bucata | Portocale
Portocala (zeama) |
Portokalopita
5 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Zahar Zahar | |
1 bucati bucata | Coaja de portocala Coaja de portocala | |
2 bucati bucata | Portocale
Portocala (zeama) | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
280 g g | Iaurt grecesc Iaurt grecesc | |
180 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
400 g g | Foi de placinta Foaie de placinta | |
1 - 2 bucati bucata | Portocale
Portocala (decor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPortokalopita
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mod de preparare sirop: Spalati portocala si o stoarceti. Puneti intr-un vas apa cu zaharul si zeama de portocala. Lasati sa fiarba aproximativ 8 -10 minute si apoi lasati la racit.
Mod de preparare Portokalopita:
Intr-un bol, adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de portocala, zeama de portocale, zaharul vanilinat, praful de copt, iaurtul grecesc si uleiul de masline. Mixati bine totul cateva minute.
Taiati foile de placinta fideluta si puneti-le intr-o tava.
Taiati 2 portocale in felii (in cazul in care portocalele sunt mai mici; daca portocalele sunt mari, atunci este suficienta o singura portocala).
Ungeti un vas termorezistent cu ulei si adaugati foile de placinta taiete fideluta. Adaugati amestecul pregatit mai devreme si presati bine cu ajutorul unei linguri si ornati cu feliile de portocala.
Dati la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 45 minute. Scoateti si insiropati imediat. Mai pastrati putin sirop pentru a turna atunci cand serviti.
Lasati cateva ore si apoi taiati. Pofta buna!