
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
750 g g | Prune Prune | |
1 bucati bucata | Scortisoara macinata
Scortisoara macinata (macinata ) | |
1 bucati bucata | Portocale Portocala | |
120 g g | Zahar brun Zahar brun | |
2 linguri lingura | Malai Malai | |
225 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
60 g g | Migdale
Migdale (fulgi ) | |
60 g g | Zahar Zahar | |
1 varfuri varf | Sare de mare Sare de mare | |
160 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu prune si aluat sfaramicios
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 180°C. Prunele se spala, se injumatatesc si li se scot samburii. Se amesteca apoi cu scortisoara, suc de portocala si zahar brun intr-un vas mare. Amestecul se pune la foc mediu si se amesteca din cand in cand, pana ce fructele se inmoaie, timp de 6-8 minute. Cand este gata, se ia de pe foc si se amesteca malaiul.
Pentru topping se amesteca faina, migdalele macinate, zaharul brun, zaharul tos si sarea. Se adauga untul rece, taiat cubulete, si se mixeaza pana cand amestecul capata aspectul firmiturilor de paine. Acesta se imprastie deasupra fructelor pregatite anterior.
Se da la cuptor timp de 35-45 de minute, pana cand prinde o culoare aurie deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit 5 minute inainte de servire. Pofta buna!