meriți să fii surprins
Prajitura cu prune si aluat sfaramicios

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

750 g g Prune Prune
1 bucati bucata Scortisoara macinata Scortisoara macinata
(macinata )
1 bucati bucata Portocale Portocala
120 g g Zahar brun Zahar brun
2 linguri lingura Malai Malai
225 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
60 g g Migdale Migdale
(fulgi )
60 g g Zahar Zahar
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
160 g g Unt Unt

Prajitura cu prune si aluat sfaramicios

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 180°C. Prunele se spala, se injumatatesc si li se scot samburii. Se amesteca apoi cu scortisoara, suc de portocala si zahar brun intr-un vas mare. Amestecul se pune la foc mediu si se amesteca din cand in cand, pana ce fructele se inmoaie, timp de 6-8 minute. Cand este gata, se ia de pe foc si se amesteca malaiul.

Pentru topping se amesteca faina, migdalele macinate, zaharul brun, zaharul tos si sarea. Se adauga untul rece, taiat cubulete, si se mixeaza pana cand amestecul capata aspectul firmiturilor de paine. Acesta se imprastie deasupra fructelor pregatite anterior.

Se da la cuptor timp de 35-45 de minute, pana cand prinde o culoare aurie deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit 5 minute inainte de servire. Pofta buna!