meriți să fii surprins
Tarta cu pere si ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
90 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 bucati bucata Oua Ou
30 g g Faina de migdale Faina de migdale
150 g g Faina Faina
50 g g Cacao Cacao
200 g g Zahar Zahar
1 l l Apa Apa
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
3 bucati bucata Pere Para
120 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
120 g g Ciocolata Ciocolata
40 g g Unt Unt
2 bucati bucata Oua Ou
90 g g Zahar pudra Zahar pudra
60 g g Faina de migdale Faina de migdale
20 g g Faina Faina
Zahar pudra Zahar pudra

Tarta cu pere si ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:20 h
(31)

Mod de preparare

Pasul 1

Adauga untul (care este la temperatura camerei) si zaharul pudra intr-un bol. Mixeaza pana se omogenizeaza. Adauga oul si mixeaza din nou. Apoi pune faina de migdale si incorporeaz-o cu o spatula. Pune faina si cacao si amesteca bine cu spatula pana se omogenizeaza si se obtine un aluat.

Pregateste o folie alimentara, inveleste aluatul in ea si da-l la rece pana  pregatesti crema si posezi perele.

Dupa ce ai posat perele si ai pregatit crema, intinde aluatul, aseaza-l in tava si indeparteaza excesul. Coace-l la 170°C (fara ventilatie), timp de 10-12 minute.

Pasul 2

Curata perele de coaja si taia-le pe jumatate.

Intr-un vas, adauga zaharul, apa si zaharul vanilinat. Amesteca si lasa sa fiarba la foc mediu. Adauga jumatatile de pere si da focul mic.

Fierbe timp de 10 minute sau pana cand perele sunt fragede. Transfera-le intr-un bol termorezistent si lasa-le sa se raceasca.

Pasul 3

Pune smantana pentru frisca intr-un vas, incalzeste-o si apoi adauga ciocolata si untul. Amesteca pana se topesc si se omogenizeaza. Ia de pe foc si lasa la racit.

Adauga intr-un bol amestecul de ciocolata, unt si frisca lichida, ouale si amesteca cu o spatula. Pune zaharul si amesteca din nou, apoi faina de migdale si faina. Omogenizeaza si gata crema de ciocolata.

Pasul 4

Intinde amestecul de ciocolata in coaja de tarta racita. Aranjeaza feliile de pere posate deasupra tartei, in forma de evantai.

Coace timp de 20-25 minute sau pana cand umplutura este tare.

Lasa deoparte cel putin 10 minute sa se raceasca si apoi serveste.

Pofta buna!

Tarta cu pere si ciocolata
1:20 h

Tarta cu pere si ciocolata

Ingrediente

Unt
125 g
Zahar pudra
90 g
Ou
1 bucata
Faina de migdale
30 g
Faina
150 g
Cacao
50 g
Zahar
200 g
Apa
1 l
Zahar vanilat
1 plic
Para
3 bucata
Frisca lichida
120 ml
Ciocolata
120 g
Unt
40 g
Ou
2 bucata
Zahar pudra
90 g
Faina de migdale
60 g
Faina
20 g
Zahar pudra
Tarta cu pere si ciocolata
20 min

Pasul 1

Aluat tarta cu pere si ciocolata

Adauga untul (care este la temperatura camerei) si zaharul pudra intr-un bol. Mixeaza pana se omogenizeaza. Adauga oul si mixeaza din nou. Apoi pune faina de migdale si incorporeaz-o cu o spatula. Pune faina si cacao si amesteca bine cu spatula pana se omogenizeaza si se obtine un aluat.

Pregateste o folie alimentara, inveleste aluatul in ea si da-l la rece pana  pregatesti crema si posezi perele.

Dupa ce ai posat perele si ai pregatit crema, intinde aluatul, aseaza-l in tava si indeparteaza excesul. Coace-l la 170°C (fara ventilatie), timp de 10-12 minute.

Unt: 125 g
Zahar pudra: 90 g
Ou: 1 bucata
Faina de migdale: 30 g
Faina: 150 g
Cacao: 50 g
Tarta cu pere si ciocolata
15 min

Pasul 2

Pere posate pentru tarta

Curata perele de coaja si taia-le pe jumatate.

Intr-un vas, adauga zaharul, apa si zaharul vanilinat. Amesteca si lasa sa fiarba la foc mediu. Adauga jumatatile de pere si da focul mic.

Fierbe timp de 10 minute sau pana cand perele sunt fragede. Transfera-le intr-un bol termorezistent si lasa-le sa se raceasca.

Zahar: 200 g
Apa: 1 l
Zahar vanilat: 1 plic
Para: 3 bucata
Tarta cu pere si ciocolata
20 min

Pasul 3

Crema de ciocolata pentru tarta

Pune smantana pentru frisca intr-un vas, incalzeste-o si apoi adauga ciocolata si untul. Amesteca pana se topesc si se omogenizeaza. Ia de pe foc si lasa la racit.

Adauga intr-un bol amestecul de ciocolata, unt si frisca lichida, ouale si amesteca cu o spatula. Pune zaharul si amesteca din nou, apoi faina de migdale si faina. Omogenizeaza si gata crema de ciocolata.

Frisca lichida: 120 ml
Ciocolata: 120 g
Unt: 40 g
Ou: 2 bucata
Zahar pudra: 90 g
Faina de migdale: 60 g
Faina: 20 g
Tarta cu pere si ciocolata
25 min

Pasul 4

Asamblare tarta cu pere si ciocolata

Intinde amestecul de ciocolata in coaja de tarta racita. Aranjeaza feliile de pere posate deasupra tartei, in forma de evantai.

Coace timp de 20-25 minute sau pana cand umplutura este tare.

Lasa deoparte cel putin 10 minute sa se raceasca si apoi serveste.

Pofta buna!

Zahar pudra
Tarta cu pere si ciocolata

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4