
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
125 g g | Unt Unt | |
90 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
30 g g | Faina de migdale Faina de migdale | |
150 g g | Faina Faina | |
50 g g | Cacao Cacao | |
200 g g | Zahar Zahar | |
1 l l | Apa Apa | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
3 bucati bucata | Pere Para | |
120 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
120 g g | Ciocolata Ciocolata | |
40 g g | Unt Unt | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
90 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
60 g g | Faina de migdale Faina de migdale | |
20 g g | Faina Faina | |
Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTarta cu pere si ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Adauga untul (care este la temperatura camerei) si zaharul pudra intr-un bol. Mixeaza pana se omogenizeaza. Adauga oul si mixeaza din nou. Apoi pune faina de migdale si incorporeaz-o cu o spatula. Pune faina si cacao si amesteca bine cu spatula pana se omogenizeaza si se obtine un aluat.
Pregateste o folie alimentara, inveleste aluatul in ea si da-l la rece pana pregatesti crema si posezi perele.
Dupa ce ai posat perele si ai pregatit crema, intinde aluatul, aseaza-l in tava si indeparteaza excesul. Coace-l la 170°C (fara ventilatie), timp de 10-12 minute.
Pasul 2
Curata perele de coaja si taia-le pe jumatate.
Intr-un vas, adauga zaharul, apa si zaharul vanilinat. Amesteca si lasa sa fiarba la foc mediu. Adauga jumatatile de pere si da focul mic.
Fierbe timp de 10 minute sau pana cand perele sunt fragede. Transfera-le intr-un bol termorezistent si lasa-le sa se raceasca.
Pasul 3
Pune smantana pentru frisca intr-un vas, incalzeste-o si apoi adauga ciocolata si untul. Amesteca pana se topesc si se omogenizeaza. Ia de pe foc si lasa la racit.
Adauga intr-un bol amestecul de ciocolata, unt si frisca lichida, ouale si amesteca cu o spatula. Pune zaharul si amesteca din nou, apoi faina de migdale si faina. Omogenizeaza si gata crema de ciocolata.
Pasul 4
Intinde amestecul de ciocolata in coaja de tarta racita. Aranjeaza feliile de pere posate deasupra tartei, in forma de evantai.
Coace timp de 20-25 minute sau pana cand umplutura este tare.
Lasa deoparte cel putin 10 minute sa se raceasca si apoi serveste.
Pofta buna!