
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
3 bucati bucata | Oua Ou | ||
125 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
2 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
1 l l | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
100 g g | Gris de grau Gris de grau | ||
100 g g | Unt Unt | ||
2 pachete pachet | Foitaj
Foitaj (pentru placinta) | ||
250 ml ml | Apa Apa | ||
300 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
3 bucati bucata | Portocale Portocala | ||
2 lingurite lingurita | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | ||
2 bucati bucata | Oua Ou |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPlacinta greceasca - Galaktoboureko
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol galbenusurile si zaharul si amestecati bine cu ajutorul unui tel. Adaugati esenta de vanilie si incorporati treptat laptele si grisul. Amestecati incet. Puneti compozitia la bain-marie timp de 20 minute, amestecand pana cand crema se ingroasa. Lasati sa se raceasca.
Pentru sirop, puneti apa si zaharul intr-un bol, pe foc. Amestecati usor si apoi adaugati sucul de portocale, zeama de lamaie si cojile de portocala. Tineti pe foc timp de 10 minute pana cand se formeaza un sirop.
Bateti albusurile spuma si amestecati cu crema racita (amestecul de lapte si gris). Omogenizati bine pana obtineti o crema fina.Ungeti o tava termorezistenta cu unt topit, asezati foietajul, il ungeti cu unt topit si puneti crema pregatita mai devreme, apoi acoperiti cu un alt foietaj si imbinati foarte bine marginile. Ungeti din nou cu unt topit. Coaceti timp de 50 de minute la 180°C sau pana capata o culoare aurie. Scoateti din cuptor, insiropati si lasati la racit. Dupa ce s-a racit bine, puteti taia si servi.