meriți să fii surprins
Placinta greceasca - Galaktoboureko

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
125 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 l l Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
100 g g Gris de grau Gris de grau
100 g g Unt Unt
2 pachete pachet Foitaj Foitaj
(pentru placinta)
250 ml ml Apa Apa
300 g g Zahar brun Zahar brun
3 bucati bucata Portocale Portocala
2 lingurite lingurita Zeama de lamaie Zeama de lamaie
2 bucati bucata Oua Ou

Placinta greceasca - Galaktoboureko

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(37)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol galbenusurile si zaharul si amestecati bine cu ajutorul unui tel. Adaugati esenta de vanilie si incorporati treptat laptele si grisul. Amestecati incet. Puneti compozitia la bain-marie timp de 20 minute, amestecand pana cand crema se ingroasa. Lasati sa se raceasca.

Pentru sirop, puneti apa si zaharul intr-un bol, pe foc. Amestecati usor si apoi adaugati sucul de portocale, zeama de lamaie si cojile de portocala. Tineti pe foc timp de 10 minute pana cand se formeaza un sirop.

Bateti albusurile spuma si amestecati cu crema racita (amestecul de lapte si gris). Omogenizati bine pana obtineti o crema fina.Ungeti o tava termorezistenta cu unt topit, asezati foietajul, il ungeti cu unt topit si puneti crema pregatita mai devreme, apoi acoperiti cu un alt foietaj si imbinati foarte bine marginile. Ungeti din nou cu unt topit. Coaceti timp de 50 de minute la 180°C sau pana capata o culoare aurie. Scoateti din cuptor, insiropati si lasati la racit. Dupa ce s-a racit bine, puteti taia si servi.

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei