meriți să fii surprins
Risotto cu sparanghel

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Orez arborio Orez arborio
160 g g Unt Unt
50 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
250 g g Sparanghel Sparanghel
1 l l Supa de legume Supa de legume
80 g g Parmezan ras Parmezan ras
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )

Risotto cu sparanghel

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(3)

Mod de preparare

Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata marunt in unt. Se caleste si orezul, iar dupa ce devine translucid se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore alcoolul si sa se reduca lichidul pana la ultima picatura, apoi se adauga sparanghelul taiat rondele mici si se adauga supa fierbinte de pui sau de legume. Se fierbe si se amesteca incontinuu. Se lasa sa se evapore tot lichidul, iar apoi se adauga supa fierbinte cat sa acopere orezul. Se repeta operatia pana in momentul in care orezul ajunge la consistenta dorita. Neaparat trebuie sa se amestece incontinuu in orez pentru ca riscul de a se arde este foarte ridicat.

Cand orezul este gatit perfect, se opreste focul si se adauga parmezanul ras si cuburile de unt ramase, se amesteca energic pana se obtine un sos cremos. Se serveste fierbinte alaturi de un pahar de vin alb rece!

Cel mai bine se sareaza doar putin pe parcursul gatitului, pentru ca este foarte important ca gustul final sa fie dat in momentul servirii!