meriți să fii surprins
Risotto cu vin spumant si creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Mazare pastai Mazare pastai
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
400 g g Creveti Creveti
2 catei catel Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
250 g g Orez camolino Orez camolino
4 linguri lingura Unt sarat Unt sarat
100 ml ml Vin spumant Vin spumant
Piper alb Piper alb
(dupa gust)
1 l l Supa de legume Supa de legume
2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
Otet balsamic Otet balsamic
(dupa gust)

Risotto cu vin spumant si creveti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(3)

Mod de preparare

Pastaile se curata si se taie in jumatati pe diagonala. Se oparesc 1 - 2 minute in apa fiarta, se scurg, se dau prin apa rece si se lasa sa se zvante. Crevetii se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se decojeste si se taie felii fine.

Se curata cepele, se toaca fin si se soteaza impreuna cu orezul in 2 linguri de unt incins, amestecand continuu. Se stinge totul cu vin spumant si se fierbe pana ce se evapora lichidul. Se asezoneaza cu sare si piper si se toarna putina supa fierbinte. Se fierbe cca. 25 de minute amestecand continuu si turnand din cand in cand supa in portii mici, atunci cand lichidul se evapora.

Pastaile, crevetii si usturoiul se prajesc pe o parte si pe cealalta, in ulei incins, 4 - 5 minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

Restul de unt se incorporeaza in risotto si se lasa sa stea acoperit timp de 2 minute. Se pune apoi in farfurii si se aranjeaza deasupra lui pastaile si crevetii.

Se stropeste preparatul cu otet sau sos balsamic. Pofta buna!