
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Mazare pastai Mazare pastai | |
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | ||
400 g g | Creveti Creveti | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
2 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
250 g g | Orez camolino Orez camolino | |
4 linguri lingura | Unt sarat Unt sarat | |
100 ml ml | Vin spumant Vin spumant | |
Piper alb
Piper alb (dupa gust) | ||
1 l l | Supa de legume Supa de legume | |
2 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
Otet balsamic
Otet balsamic (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRisotto cu vin spumant si creveti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pastaile se curata si se taie in jumatati pe diagonala. Se oparesc 1 - 2 minute in apa fiarta, se scurg, se dau prin apa rece si se lasa sa se zvante. Crevetii se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se decojeste si se taie felii fine.
Se curata cepele, se toaca fin si se soteaza impreuna cu orezul in 2 linguri de unt incins, amestecand continuu. Se stinge totul cu vin spumant si se fierbe pana ce se evapora lichidul. Se asezoneaza cu sare si piper si se toarna putina supa fierbinte. Se fierbe cca. 25 de minute amestecand continuu si turnand din cand in cand supa in portii mici, atunci cand lichidul se evapora.
Pastaile, crevetii si usturoiul se prajesc pe o parte si pe cealalta, in ulei incins, 4 - 5 minute. Se asezoneaza cu sare si piper.
Restul de unt se incorporeaza in risotto si se lasa sa stea acoperit timp de 2 minute. Se pune apoi in farfurii si se aranjeaza deasupra lui pastaile si crevetii.
Se stropeste preparatul cu otet sau sos balsamic. Pofta buna!