meriți să fii surprins
Risotto cu trufe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

200 g g Orez arborio Orez arborio
1 l l Supa de pui Supa de pui
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
50 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
80 g g Unt Unt
80 g g Parmezan Parmezan

Risotto cu trufe

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(5)

Mod de preparare

Secretul unui risotto gustos sta de fapt in calitatea supei de gust. Va recomand ca pentru aceasta reteta sa folositi o supa clara de pui. Pentru inceput, incalzim supa. Imediat ce avem supa fierbinte, calim in unt ceapa tocata marunt, iar apoi adaugam orezul. Imediat ce orezul devine translucid, adaugam vinul alb si lasam sa se evapore alcoolul.

Dupa ce nu mai avem lichid in craticioara, adaugam cate un polonic de supa si hidratam orezul pana cand acesta ajunge la consistenta dorita.

La final, adaugam o lingura de unt si parmezanul ras, oprim focul si amestecam bine. Servim fierbinte. Pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!