
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRisotto cu cerneala de sepie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se pune sepia intr-un vas de sticla, se acopera cu sare si se lasa astfel o ora. Se spala apoi sub jet de apa rece si se pune intr-o oala cu apa fiarta. Se lasa pe foc timp de o ora.
Se scurge bine,se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii fine. Scoicile se spala bine si, daca e necesar, se lasa in apa rece cu sare pana elimina nisipul.
Catelul de usturoi se curata si se zdrobeste intr-un mojar. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul si scoicile. Se da focul mai mic si se gatesc pana ce scoicile se deschid. Peste acestea se adauga supa de peste si apoi se lasa totul la racit. Ulterior, se deschid scoicile si se inlatura cochiliile. Se lasa supa deoparte si se pastreaza pentru risotto.
Ceapa se decojeste si se toaca, apoi se rumeneste usor in untul topit intr-o tigaie. Se adauga sepia taiata bucatele si se prajeste 2 minute. Se adauga orezul si se amesteca, se pune vinul alb si se lasa la fiert 5 minute. Se presara sofranul si gradual se adauga supa de scoici.
Se fierbe amestecand constant pana cand lichidul s-a evaporat si orezul e gatit al dente. Pofta buna!