meriți să fii surprins
Risotto cu cerneala de sepie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Orez camolino Orez camolino
0,5 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
30 g g Unt Unt
200 ml ml Vin alb Vin alb
1 varfuri varf Sofran Sofran
500 g g Caracatita Caracatita
500 g g Sare de mare Sare de mare
500 g g Scoici Scoici
500 ml ml Supa de peste Supa de peste
40 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 catei catel Usturoi Usturoi

Risotto cu cerneala de sepie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(2)

Mod de preparare

Se pune sepia intr-un vas de sticla, se acopera cu sare si se lasa astfel o ora. Se spala apoi sub jet de apa rece si se pune intr-o oala cu apa fiarta. Se lasa pe foc timp de o ora.

Se scurge bine,se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii fine. Scoicile se spala bine si, daca e necesar, se lasa in apa rece cu sare pana elimina nisipul.

Catelul de usturoi se curata si se zdrobeste intr-un mojar. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul si scoicile. Se da focul mai mic si se gatesc pana ce scoicile se deschid. Peste acestea se adauga supa de peste si apoi se lasa totul la racit. Ulterior, se deschid scoicile si se inlatura cochiliile. Se lasa supa deoparte si se pastreaza pentru risotto.

Ceapa se decojeste si se toaca, apoi se rumeneste usor in untul topit intr-o tigaie. Se adauga sepia taiata bucatele si se prajeste 2 minute. Se adauga orezul si se amesteca, se pune vinul alb si se lasa la fiert 5 minute. Se presara sofranul si gradual se adauga supa de scoici.

Se fierbe amestecand constant pana cand lichidul s-a evaporat si orezul e gatit al dente. Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei