
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRissoto cu salata prajita si buchetele de cascaval
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se curata salatele intregi. Radicchio se taie in opt, inimile de salata romana in patru.
Se confectioneaza buchetelele de cascaval astfel: se taie cateva felii subtiri si se incalzesc putin pe o plita, pentru a fi mai maleabile (atentie, feliile de cascaval nu trebuie topite, doar aduse intr-un stadiu mai flexibil). Apoi se ia fiecare felie si se strange cu grija la baza, pentru a obtine o forma de buchetel. Se mentine presiunea pe punctul de la baza, astfe incat caldura degetelor sa inmoaie cascavalul si sa il faca sa se lipeasca, ramanand in forma realizata.
Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete. Se calesc impreuna cu orezul in 2 linguri de unt fierbinte, pana devin sticloase, iar intre timp se amesteca. Se stinge cu vin alb si se fierbe pana cand lichidul se evapora. Se sareaza, se pipereaza si se adauga supa de legume fierbinte. Se fierbe cca. 25 de minute, timp in care se amesteca, se adauga treptat, in portii mici, supa de legume, pe masura ce lichidul din oala se evapora.
Intre timp se prajesc salatele in 3 linguri de unt fierbinte, timp de 5 minute, pe toate partile, se condimenteaza cu sare, piper si otet. 75 g de cascaval si restul de unt se adauga la rizoto, se amesteca, se acopera si se lasa sa se odihneasca 2 minute. Apoi se repartizeaza pe farfurii, iar pe deasupra se pune salata prajita si se confectioneaza buchetele de cascaval cu care se orneaza. Pofta buna!