meriți să fii surprins
Sushi facut in casa

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

800 ml ml Apa Apa
Sare Sare
320 g g Orez pentru sushi Orez pentru sushi
25 ml ml Otet de orez Otet de orez
10 g g Zahar Zahar
Wasabi Wasabi
0,5 bucati bucata Avocado Avocado
0,5 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
Varza rosie Varza rosie
Seminte de susan Seminte de susan
Seminte de susan negru Seminte de susan negru
250 g g Somon file Somon file
Castraveti Castravete
Ceapa verde Ceapa verde
2 Foi nori Foaie nori

Sushi facut in casa

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(6)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru Orez pentru sushi: Pune orezul intr-un bol cu apa rece. Clateste bine pana cand apa devine clara, apoi scurge si repeta procesul de 3-4 ori pana apa devine limpede.

Pune 800 ml apa intr-un vas, adauga sare si pune vasul pe foc, la temperatura mare. Adauga orezul spalat, amesteca usor si lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Dupa ce da intr-un clocot, redu temperatura, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand lichidul se absoarbe complet. Intotdeauna verifica instructiunile de pe pachetul de orez legate de timpul de fierbere.

Ia de pe foc si lasa sa stea, cu vasul acoperit pentru inca 10 minute.

Intre timp, intr-un vas amesteca otetul si zaharul pana cand se dizolva. Toarna acest amestec peste orez si amesteca cu o paleta de bambus pentru a se combina. Apoi, intinde orezul de sushi pe o tava de cuptor,  si lasa la racit inainte de a-l folosi.

Pasul 2

Pentru Sushi Nigiri cu somon: Cu o lingura umezita, iei o lingura de orez si o modelezi sub forma unei mingii ovale. Repeta operatiunea pana termini tot orezul. Pune bilele de orez pe un platou si ocupa-te de somon.

Scoate somonul din frigider. Folosind un cutit foarte ascutit, taie somonul in felii subtiri.

Pune o cantitate mica de wasabi pe fiecare bila de orez si acopera cu o felie de somon.

Serveste cu sos de soia si ghimbir murat.

Pasul 3

Pentru Sushi vegan cu ardei, avocado, varza rosie: Aseaza o foaie de alga nori (taiata pe jumatate) pe un suport de bambus. Cu ajutorul unei linguri umezite intinde orezul gatit mai devreme pe foaia de alga nori.

Pe orizontala (in partea de jos), aranjeaza feliile de avocado, fasiile de ardei gras rosu, ardei gras galben si varza rosie si incepe sa rulezi suportul de bambus, de jos in sus.

Pune ruloul de sushi pe un tocator curat si, folosind un cutit foarte ascutit, taie-l in bucati.

Repeta operatia cu cealalta jumatate a foii de nori si cu umplutura ramasa.

Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

Pasul 4

Pentru Sushi cu somon si castravete: Aseaza o foaie de alga nori (taiata pe jumatate) pe un suport de bambus. Cu ajutorul unei linguri umezite intinde orezul gatit mai devreme pe foaia de alga nori.

Presara seminte de susan negru si susan alb peste orez si apoi intoarce foaia de alga nori astfel incat orezul sa ramana in afara. Aseaza fasiile de somon direct pe alga nori, fasiile de castravete (decojit) si ceapa tocata, in partea de jos a foii, pe orizontala. Ruleaza de jos in sus.

Pune ruloul de sushi pe un tocator curat si, folosind un cutit foarte ascutit, pe care il umezesti de fiecare data cand tai, feliaza ruloul in bucati.

Repeta procedura cu cealata jumatate de foaie de nori si cu umplutura ramasa.

Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

Repeta procedura cu cealata jumatate de foaie de nori si cu umplutura ramasa.

Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

Sushi facut in casa
1:30 h

Sushi facut in casa

Ingrediente

Apa
800 ml
Sare
Orez pentru sushi
320 g
Otet de orez
25 ml
Zahar
10 g
Wasabi
Avocado
0.5 bucata
Ardei gras
0.5 bucata
Varza rosie
Seminte de susan
Seminte de susan negru
Somon file
250 g
Castravete
Ceapa verde
Foaie nori
2
Orez pentru sushi
45 min

Pasul 1

Orez pentru sushi

Pentru Orez pentru sushi: Pune orezul intr-un bol cu apa rece. Clateste bine pana cand apa devine clara, apoi scurge si repeta procesul de 3-4 ori pana apa devine limpede.

Pune 800 ml apa intr-un vas, adauga sare si pune vasul pe foc, la temperatura mare. Adauga orezul spalat, amesteca usor si lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Dupa ce da intr-un clocot, redu temperatura, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand lichidul se absoarbe complet. Intotdeauna verifica instructiunile de pe pachetul de orez legate de timpul de fierbere.

Ia de pe foc si lasa sa stea, cu vasul acoperit pentru inca 10 minute.

Intre timp, intr-un vas amesteca otetul si zaharul pana cand se dizolva. Toarna acest amestec peste orez si amesteca cu o paleta de bambus pentru a se combina. Apoi, intinde orezul de sushi pe o tava de cuptor,  si lasa la racit inainte de a-l folosi.

Apa: 800 ml
Sare
Orez pentru sushi: 320 g
Otet de orez: 25 ml
Zahar: 10 g
Sushi Nigiri cu somon
15 min

Pasul 2

Sushi Nigiri cu somon

Pentru Sushi Nigiri cu somon: Cu o lingura umezita, iei o lingura de orez si o modelezi sub forma unei mingii ovale. Repeta operatiunea pana termini tot orezul. Pune bilele de orez pe un platou si ocupa-te de somon.

Scoate somonul din frigider. Folosind un cutit foarte ascutit, taie somonul in felii subtiri.

Pune o cantitate mica de wasabi pe fiecare bila de orez si acopera cu o felie de somon.

Serveste cu sos de soia si ghimbir murat.

Wasabi
Somon file: 125 g
Sushi vegan cu ardei, avocado, varza rosie
15 min

Pasul 3

Sushi vegan cu ardei, avocado, varza rosie

Pentru Sushi vegan cu ardei, avocado, varza rosie: Aseaza o foaie de alga nori (taiata pe jumatate) pe un suport de bambus. Cu ajutorul unei linguri umezite intinde orezul gatit mai devreme pe foaia de alga nori.

Pe orizontala (in partea de jos), aranjeaza feliile de avocado, fasiile de ardei gras rosu, ardei gras galben si varza rosie si incepe sa rulezi suportul de bambus, de jos in sus.

Pune ruloul de sushi pe un tocator curat si, folosind un cutit foarte ascutit, taie-l in bucati.

Repeta operatia cu cealalta jumatate a foii de nori si cu umplutura ramasa.

Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

Foaie nori: 1
Avocado: 0.5 bucata
Ardei gras: 0.5 bucata
Varza rosie
Sushi cu somon si castravete
15 min

Pasul 4

Sushi cu somon si castravete

Pentru Sushi cu somon si castravete: Aseaza o foaie de alga nori (taiata pe jumatate) pe un suport de bambus. Cu ajutorul unei linguri umezite intinde orezul gatit mai devreme pe foaia de alga nori.

Presara seminte de susan negru si susan alb peste orez si apoi intoarce foaia de alga nori astfel incat orezul sa ramana in afara. Aseaza fasiile de somon direct pe alga nori, fasiile de castravete (decojit) si ceapa tocata, in partea de jos a foii, pe orizontala. Ruleaza de jos in sus.

Pune ruloul de sushi pe un tocator curat si, folosind un cutit foarte ascutit, pe care il umezesti de fiecare data cand tai, feliaza ruloul in bucati.

Repeta procedura cu cealata jumatate de foaie de nori si cu umplutura ramasa.

Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

Repeta procedura cu cealata jumatate de foaie de nori si cu umplutura ramasa.

Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

Seminte de susan
Seminte de susan negru
Somon file: 125 g
Castravete
Ceapa verde
Foaie nori: 1 bucata
Sushi facut in casa

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4