
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSushi facut in casa
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru Orez pentru sushi: Pune orezul intr-un bol cu apa rece. Clateste bine pana cand apa devine clara, apoi scurge si repeta procesul de 3-4 ori pana apa devine limpede.
Pune 800 ml apa intr-un vas, adauga sare si pune vasul pe foc, la temperatura mare. Adauga orezul spalat, amesteca usor si lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Dupa ce da intr-un clocot, redu temperatura, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand lichidul se absoarbe complet. Intotdeauna verifica instructiunile de pe pachetul de orez legate de timpul de fierbere.
Ia de pe foc si lasa sa stea, cu vasul acoperit pentru inca 10 minute.
Intre timp, intr-un vas amesteca otetul si zaharul pana cand se dizolva. Toarna acest amestec peste orez si amesteca cu o paleta de bambus pentru a se combina. Apoi, intinde orezul de sushi pe o tava de cuptor, si lasa la racit inainte de a-l folosi.
Pasul 2
Pentru Sushi Nigiri cu somon: Cu o lingura umezita, iei o lingura de orez si o modelezi sub forma unei mingii ovale. Repeta operatiunea pana termini tot orezul. Pune bilele de orez pe un platou si ocupa-te de somon.
Scoate somonul din frigider. Folosind un cutit foarte ascutit, taie somonul in felii subtiri.
Pune o cantitate mica de wasabi pe fiecare bila de orez si acopera cu o felie de somon.
Serveste cu sos de soia si ghimbir murat.
Pasul 3
Pentru Sushi vegan cu ardei, avocado, varza rosie: Aseaza o foaie de alga nori (taiata pe jumatate) pe un suport de bambus. Cu ajutorul unei linguri umezite intinde orezul gatit mai devreme pe foaia de alga nori.
Pe orizontala (in partea de jos), aranjeaza feliile de avocado, fasiile de ardei gras rosu, ardei gras galben si varza rosie si incepe sa rulezi suportul de bambus, de jos in sus.
Pune ruloul de sushi pe un tocator curat si, folosind un cutit foarte ascutit, taie-l in bucati.
Repeta operatia cu cealalta jumatate a foii de nori si cu umplutura ramasa.
Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.
Pasul 4
Pentru Sushi cu somon si castravete: Aseaza o foaie de alga nori (taiata pe jumatate) pe un suport de bambus. Cu ajutorul unei linguri umezite intinde orezul gatit mai devreme pe foaia de alga nori.
Presara seminte de susan negru si susan alb peste orez si apoi intoarce foaia de alga nori astfel incat orezul sa ramana in afara. Aseaza fasiile de somon direct pe alga nori, fasiile de castravete (decojit) si ceapa tocata, in partea de jos a foii, pe orizontala. Ruleaza de jos in sus.
Pune ruloul de sushi pe un tocator curat si, folosind un cutit foarte ascutit, pe care il umezesti de fiecare data cand tai, feliaza ruloul in bucati.
Repeta procedura cu cealata jumatate de foaie de nori si cu umplutura ramasa.
Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.
Repeta procedura cu cealata jumatate de foaie de nori si cu umplutura ramasa.
Serveste cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.