Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Orez rosu Orez rosu | |
100 g g | Ceapa Ceapa | |
100 g g | Morcovi Morcov | |
100 g g | Ardei gras Ardei gras | |
Ardei iute Ardei iute | ||
60 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
600 g g | Creveti
Creveti (rosii, argentinieni) | |
2 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOrez cu lamaie si creveti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam bine orezul rosu si il lasam sa se scurga de apa.
Intr-o tigaie incinsa punem la calit in ulei de masline ceapa, morcovii si ardeiul gras, toate tocate cuburi mici, adaugam ardeiul iute si lasam sa se caleasca bine.
Adaugam orezul, sotam, apoi adaugam si crevetii si punem apa cat sa acopere cu doua degete ingredientele. Punem un capac si lasam sa fiarba pana cand orezul este fiert.
Spalam bine lamaile, radem coaja si stoarcem sucul.
Imediat ce orezul este gatit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie, amestecam bine, asezonam cu sare si piper si presaram patrunjelul tocat marunt.
Spor la gatit!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.