
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listReteta rapida de carrot cake
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava pentru chec. Curatam morcovii si ii taiem felii. Punem in blender morcovii, uleiul, ouale, vanilia, zaharul. Amestecam cu blenderul pana avem un piure. Adaugam faina, amidonul, praful de copt, scortisoara si coaja de portocala. Continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava si o nivelam cu spatula. Coacem prajitura 30 minute la 180°C, apoi scadem temperatura la 160°C si coacem alte 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Ce este testul scobitorii? Intepam prajitura cu o scobitoare/frigaruie de lemn in mai multe locuri si prajitura este gata cand scobitoare este curata, fara urme de aluat umed.
Lasam prajitura sa se raceasca putin in tava, apoi o rasturnam pe un platou, pentru a se raci foarte bine inainte de feliere.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Sfaturi utile: Pentru pregatirea retetei nu aveti nevoie de ustensile speciale, doar de un robot de bucatarie, in care punem toate ingredientele. Morcovii nu se dau prin razatoare, ci ii dam prin blender pentru a obtine un piure. Acest piure de morcovi da culoarea deosebita prajiturii.
Eu am ales forma de chec pentru reteta rapida de Carrot Cake, dar puteti sa coaceti compozitia si in forma rotunda de 20-23cm, in tava clasica pentru prajitura sau in forme pentru briose. Daca doriti si crema pentru reteta rapida de Carrot Cake, puteti pregati o crema rapida din 250g mascarpone, 200ml smantana dulce pentru frisca si 80g zahar pudra vanilat. Le amestecati pe toate cu mixerul la viteza mare 8-10 minute sau pana avem o crema bine legata.