meriți să fii surprins
Prajitura cu dovlecei

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
300 g g Zahar Zahar
250 ml ml Ulei din samburi de struguri Ulei din samburi de struguri
500 g g Zucchini Zucchini
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
350 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
100 g g Stafide Stafide
400 g g Crema de branza Crema de branza
160 g g Zahar pudra Zahar pudra
100 g g Arahide Arahide

Prajitura cu dovlecei

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt tava pentru prajitura. Daca folositi tava mica pentru chec, puteti coace doua checuri din cantitatile date.

Intr-un bol incapator, batem ouale, zaharul si vanilia, pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand cu mixerul sau cu telul pana este complet incorporat.

Cernem deasupra faina, sarea, bicarbonatul, praful de copt si scortisoara.La final punem zucchini dati pe razatoare si stafidele. Amestecam cu spatula.

Turnam compozitia in tava pregatita si coacem prajitura cu zucchini 45-55 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o glazura.

Amestecam cu mixerul crema de branza si zaharul pudra pana granulele de zahar nu se mai simt. Punem glazura peste prajitura, o nivelam cu spatula. Decoram prajitura cu zucchini cu alune si caju tocate grosier. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.