
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
3 bucati bucata | Oua Ou | |
300 g g | Zahar Zahar | |
250 ml ml | Ulei din samburi de struguri Ulei din samburi de struguri | |
500 g g | Zucchini Zucchini | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
350 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
1 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | |
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | |
1 lingurite lingurita | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | |
100 g g | Stafide Stafide | |
400 g g | Crema de branza Crema de branza | |
160 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
100 g g | Arahide Arahide |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu dovlecei
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt tava pentru prajitura. Daca folositi tava mica pentru chec, puteti coace doua checuri din cantitatile date.
Intr-un bol incapator, batem ouale, zaharul si vanilia, pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand cu mixerul sau cu telul pana este complet incorporat.
Cernem deasupra faina, sarea, bicarbonatul, praful de copt si scortisoara.La final punem zucchini dati pe razatoare si stafidele. Amestecam cu spatula.
Turnam compozitia in tava pregatita si coacem prajitura cu zucchini 45-55 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o glazura.
Amestecam cu mixerul crema de branza si zaharul pudra pana granulele de zahar nu se mai simt. Punem glazura peste prajitura, o nivelam cu spatula. Decoram prajitura cu zucchini cu alune si caju tocate grosier. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.