meriți să fii surprins
Prajitura 12 linguri

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
12 linguri lingura Zahar Zahar
12 linguri lingura Ulei Ulei
12 linguri lingura Apa Apa
12 linguri lingura Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 linguri lingura Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
300 g g Fructe Fructe

Prajitura 12 linguri

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(12)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 °C, ungem cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava rotunda de 20cm diametru.

Intr-un bol incapator punem ouale, cele 12 linguri de zahar, coaja de portocala, vanilia. Amestecam pana ouale isi dubleaza volumul si avem o spuma. Adaugam 12 linguri de ulei si 12 linguri de apa, amestecam. La final adaugam cele 12 linguri de faina si praful de copt. Amestecam din nou. Turnam compozitia in tava pregatita.

Taiem fructele folosite in bucatele, le am prin faina, apoi le punem peste prajitura. Coacem 45-60 minute, in cuptorul incins. Dupa 30 de minute de cand introducem, tava in cuptor, o acoperim cu o folie de aluminiu, astfel incat sa nu se rumeneasca prea tare, fara a se coace la interior. Prajitura 12 linguri este gata cand trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste, Prajitura 12 linguri se pastreaza la rece, in frigider, acoperita cu folie, 3-4 zile. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Prajitura 12 linguri va deveni rapid una dintre preferatele familiei tale! De ce? Nu e nevoie sa o notezi in caietul de retete, o vei retine foarte usor si asta inseamna ca o poti reproduce oriunde ai fi si va e pofta de ceva dulce! Nu ai nevoie decat de un bol, o lingura de lemn sau un tel (folosirea mixerului este un plus) si, bineinteles, unitatea noastra de masura - o lingura!

Prajitura 12 linguri poate fi coapta in tava rotunda, in tava de la aragaz, in forme pentru briose/muffins sau intr-o forma de chec. Cum stim ca e gata? Trebuie sa treaca testul scobitorii: o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii va iesi curate, fara urme de aluat.

Cand prajitura 12 linguri este rece, o putem pudra cu zahar, o putem lasa simpla sau ii putem face o glazura simpla, din 100g ciocolata, topita cu 2 lingurite ulei si o lingura miere. De asemenea, puteti pastra ¼ din compozitie, in care sa adaugati o lingura cu varf de cacao si sa folositi aluatul cu ciocolata pentru a marmora prajitura.