Musuroi de cartita cu banane

Musuroi de cartita cu banane

DificultateMedie
Gatire1:10 h

Mod de preparare

    Intr-un bol, adaugati ouale, zaharul si un praf de sare si mixati bine pana isi dubleaza volumul. Adaugati si cacao si mixati pana se incorporeaza. Apoi, puneti si uleiul si mixati din nou. Dupa ce ati incorporat uleiul, adaugati faina, putin cate putin, amestecand cu o spatula. Turnati compozitia intr-o tava de 26 cm, unsa cu unt si bagati la cuptor, la 180°C, timp de 40 minute.

    Dupa ce ati scos blatul de la cuptor si s-a racit, puneti o farfurie mai mica decat forma blatului si cu ajutorul unui cutit, taiati de jur imprejurul farfuriei, dar fara a se ajunge la baza blatului. Indepartati farfuria si, cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul blatului si il puneti intr-un bol. Il faramitati si il puneti deoparte.

    Pentru crema, trebuie sa aveti grija ca frisca lichida si mascarponele sa fie foarte reci.Bateti frisca lichida pana se intareste si apoi o bagati la frigider.

    Mixati mascarponele (si acesta trebuie sa fie foarte rece) cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugati frisca batuta, amestecati si apoi adaugati ciocolata taiata fasii. Omogenizati bine totul si dati la frigider.

    Curatati si taiati bananele in jumatati, pe care le puneti pe toata suprafata blatului. Peste banane, adaugati crema pregatita mai devreme, pe care o nivelati sub forma unui musuroi. Puneti crema pana la marginea blatului. Firimiturile de blat le presarati peste crema.

    Bagati musuroiul la rece si serviti a doua zi. Pofta buna!