
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
6 bucati bucata | Pere Para | ||
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
150 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
100 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
200 g g | Branza de vaca Branza de vaca | ||
2 linguri lingura | Coaja de portocala Coaja de portocala |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura cu pere si branza de vaci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt un vas de copt de 20x30cm.
Intr-un bol incapator punem ouale, uleiul, zaharul brun, coaja de portocala. Amestecam cu mixerul 10 minute la viteza mare pana avem o spuma si ouale isi dubleaza volumul. Adaugam faina, praful de copt, branza de vaci. Amestecam foarte bine.
Curatam perele. 2 dintre ele le taiem in cubulete mici si le adaugam in compozitia pentru prajitura. Celelalte 4 le taiem felii. Punem compozitia pentru prajitura in tava, o nivelam bine folosind spatula. Distribuim deasupra feliile de pere.
Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C timp de 45-50min. Dupa primele 30 minute, cand prajitura este frumos rumenita, o acoperim cu folie de aluminiu pentru restul timpului de coacere. Astfel, prajitura nu se va rumeni excesiv la exterior, fara a fi coapta la interior.
La final, cand prajitura este gata si trece testul scobitorii, o lasam sa se raceasca la temperature camerei, apoi o putem pudra cu zahar si scortisoara. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stii despre reteta: Din cantitatile date iese o tava de 20x30cm, dar o puteti coace si sub forma de chec, folosind o tava de cozonac mai mare. Puteti folosi si mere sau cubulete de dovleac, pentru a da prajiturii si mai mult din aromele toamnei. Eu am aromatizat prajitura cu branza de vaci si stafide cu coaja de portocala, dar puteti folosi si coja de lamaie, esenta de rom sim ai ales multa scortisoara!
Prajitura se pastreaza proaspata cateva zile bune, pana la o saptamana la frigider. Inainte de servire, o puteti incalzi putin in cuptorul cu microunde. Este perfecta pentru impachetat la scoala sau la birou. Puteti scadea cantitatea de zahar chiar si la jumatate, mai ales daca perele sunt foarte coapte si dulci.