
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura cu nuca de cocos si iaurt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol se pune untul, zaharul si se mixeaza bine totul pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza din nou. Crema astfel obtinuta se pune la rece.
Se bat albusurile spuma.
Intr-un alt bol se pune faina, nuca de cocos maruntita fin, praful de copt si se amesteca bine totul. Se adauga crema rece si se incorporeaza bine in amestecul de faina, nuca de cocos si praful de copt. Apoi se adauga si albusurile batute spuma si se incorporeaza bine si ele.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu inel si se pune compozitia obtinuta in tava.
Se baga la cuptor, la 180°C, timp de 40 - 45 minute. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa la racit.
Intre timp se pregateste siropul.
Se pune un vas pe foc, se adauga sucul de la o portocala, mierea, apa si scortisoara. Se amesteca bine si se fierbe timp de 5 -10 minute.
Dupa ce s-a racit si blatul si siropul, se inteapa blatul si se insiropeaza. Se scoate din tava, se orneaza cu iaurt grecesc, nuci pisate si miere.
Pofta buna!