meriți să fii surprins
Prajitura cu nuca de cocos si iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Unt Unt
150 g g Zahar pudra Zahar pudra
4 bucati bucata Oua Ou
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
200 g g Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
1 bucati bucata Suc de portocale Suc de portocale
100 g g Miere Miere
50 ml ml Apa Apa
Scortisoara macinata Scortisoara macinata
(dupa gust)
Iaurt Iaurt
(dupa gust)
Miez de nuca Miez de nuca
(dupa gust)
Miere Miere
(dupa gust)

Prajitura cu nuca de cocos si iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(10)

Mod de preparare

Intr-un bol se pune untul, zaharul si se mixeaza bine totul pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza din nou. Crema astfel obtinuta se pune la rece.

Se bat albusurile spuma.

Intr-un alt bol se pune faina, nuca de cocos maruntita fin, praful de copt si se amesteca bine totul. Se adauga crema rece si se incorporeaza bine in amestecul de faina, nuca de cocos si praful de copt. Apoi se adauga si albusurile batute spuma si se incorporeaza bine si ele.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu inel si se pune compozitia obtinuta in tava.

Se baga la cuptor, la 180 °C, timp de 40 - 45 minute. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa la racit.

Intre timp se pregateste siropul.

Se pune un vas pe foc, se adauga sucul de la o portocala, mierea, apa si scortisoara. Se amesteca bine si se fierbe timp de 5 -10 minute.

Dupa ce s-a racit si blatul si siropul, se inteapa blatul si se insiropeaza. Se scoate din tava, se orneaza cu iaurt grecesc, nuci pisate si miere.

Pofta buna!