
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
250 ml ml | Ulei Ulei | ||
450 g g | Piure de dovleac Piure de dovleac | ||
150 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | ||
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | ||
1 lingurite lingurita | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | ||
2 lingurite lingurita | Scortisoara Scortisoara | ||
500 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | ||
80 g g | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura cu dovleac si mascarpone
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau unt si faina/spray non stick o tavade 15x25 cm.
Intr-un bol incapator punem ouale, piureul de dovleac, zaharul brun, uleiul, vanilia. Amestecam cutelul sau mixerul pana avem o compozitie omogena.Cernem deasupra faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara. Amestecam pana sunt incorporate.
Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem 25-30 minute sau pana trece testulscobitorii.
Cat timp prajitura cu dovleac si mascarpone e in cuptor, pregatim crema. Amestecam mascarpone sizaharul pudra cu mixerul la viteza mare, pana avem o crema pufoasa, in care granulele de zahar nuse mai simt. Dam crema la rece pana la folosire.
Cand prajitura e coapta, o lasam sa se raceasca foarte bine. Abia apoi intindem crema demascarpone.
Sa va fie de cel mai bine si spor la copt bunatati de toamna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!