meriți să fii surprins
Prajitura cu dovleac si mascarpone

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
250 ml ml Ulei Ulei
450 g g Piure de dovleac Piure de dovleac
150 g g Zahar brun Zahar brun
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
2 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
500 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
80 g g Zahar pudra Zahar pudra

Prajitura cu dovleac si mascarpone

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(16)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau unt si faina/spray non stick o tava de 15x25 cm.

Intr-un bol incapator punem ouale, piureul de dovleac, zaharul brun, uleiul, vanilia. Amestecam cu telul sau mixerul pana avem o compozitie omogena. Cernem deasupra faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara. Amestecam pana sunt incorporate.

Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Cat timp prajitura cu dovleac si mascarpone e in cuptor, pregatim crema. Amestecam mascarpone si zaharul pudra cu mixerul la viteza mare, pana avem o crema pufoasa, in care granulele de zahar nu se mai simt. Dam crema la rece pana la folosire.

Cand prajitura e coapta, o lasam sa se raceasca foarte bine. Abia apoi intindem crema de mascarpone.

Sa va fie de cel mai bine si spor la copt bunatati de toamna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!