meriți să fii surprins
Boeuf Bourguignon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1,5 kg kg Gulas Gulas
(vita)
3 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
750 ml ml Vin de masa Vin de masa
(rosu )
3 linguri lingura Brandy Brandy
350 g g Morcovi Morcov
300 g g Telina Telina
2 bucati bucata Praz Praz
3 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Rozmarin Rozmarin
(dupa gust )
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
-0,01 Piper negru Piper negru
(dupa gust )
250 g g Ciuperci Ciuperci
(champignon)
100 g g Slanina de porc afumata Slanina de porc afumata
1 lingurite lingurita Zahar brun Zahar brun

Boeuf Bourguignon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(5)

Mod de preparare

Se spala bucatelele de carne si se usuca prin tamponare. Se curata doua cepe si se taie inele. Apoi, se amesteca cu carnea, vinul rosu si vinarsul, se lasa 30 minute acoperita, la marinat.

Se curata morcovii si telina, se curata prazul, se taie in bucati medii. Se scurge carnea (se pastreaza marinata) si se usuca prin tamponare. Se prajeste bine in ulei incins pe toate partile. Se adauga legumele pregatite, dafinul, rozmarinul si marinata, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit, sub capac, la foc mic, timp de cca. doua ore.

Intre timp, se curata ciupercile, cele mari se taie pe jumatate sau in sferturi. Restul de ceapa se curata si se toaca. Se taie slanina bucati si se prajeste intr-o tigaie, fara grasime. Se scoate si se lasa sa se scurga pe servetele din hartie. Se prajesc ciupercile si ceapa in grasimea ramasa in tigaie. Se adauga in oala, alaturi de slanina si se asezoneaza cu sare, piper si zahar, dupa gust.

Se serveste cu paine bagheta sau cu cartofi fierti cu sare. Bon appetit!